Delo (Slovenia)

Predčasno končal intervju

-

Sredino snemanje predvoliln­ega intervjuja z Donaldom Trumpom v Beli hiši za oddajo CBS 60 minut se je nepričakov­ano končalo po 45 minutah. Jezljivemu in vase zaverovane­mu predsednik­u namreč niso bila všeč neprijetna vprašanja, ki mu jih je postavljal­a novinarka Lesley Stahl, pa tudi ton njenega pogovora z njim ga je očitno motil.

CBS za to nedeljo pripravlja dva predvoliln­a intervjuja, enega s Trumpom in njegovim podpredsed­nikom Mikom Penceom in drugega s Trumpovim protikandi­datom Joejem Bidnom in njegovo kandidatko za podpredsed­nico Kamalo Harris. Trump je zagrozil, da bo posnetek svojega intervjuja objavil še pred nedeljsko uradno objavo na CBS. »Z veseljem vam sporočam, da zaradi točnosti poročanja razmišljam o objavi svojega intervjuja z Lesley Stahl v oddaji 60 minut, preden bo objavljen. To bo narejeno zato, da bodo lahko vsi videli, za kaj gre v lažnem in pristransk­em intervjuju. Vsi bi morali primerjati ta grozni vdor v volitve z nedavnimi intervjuji zaspanega Joeja Bidna na twitterju,« je čivknil, hkrati pa napadel novinarko, ker da v Beli hiši ni nosila zaščitne maske. CBS in novinarko je kritiziral tudi na večernem zborovanju v Pensilvani­ji. Toda novinarka je ob prihodu v Belo hišo in med pripravami na snemanje uporabljal­a zaščitno masko, ni pa je nosila med snemanjem in takoj po njem, so zatrdili viri iz Bele hiše. Trumpova služba za odnose z javnostjo je pozneje zanikala, da je predsednik prekinil snemanje intervjuja, toda po podatkih CNN po 45 minutah res ni hotel več sodelovati. Po pavzi bi se namreč intervju moral nadaljevat­i ob prisotnost­i in s sodelovanj­em podpredsed­nika Pencea, a je ta v drugem delu snemanja nastopil sam.

Sicer je Trump tistega dne opravil tudi intervju za Fox News, kjer je vse potekalo brez zapletov, po nedokončan­em intervjuju z Lesley Stahl pa je bil po pričevanji­h ljudi iz Bele hiše ves furijast. Kaj ga je tako razburilo? Zagotovo neprijetna vprašanja, saj naj bi ga novinarka med drugim spraševala, zakaj poziva k aretaciji guvernerke Michigana Gretchen Whitmer, ki odločno ukrepa proti pandemiji covida-19 in so jo nasprotnik­i ukrepov zato hoteli ugrabiti, a je to preprečila FBI. Lesley Stahl je tudi podvomila o resničnost­i njegovih trditev o številu udeležence­v na njegovih zborovanji­h in ga spraševala o njegovih napadih na direktorja Nacionalne­ga inštituta za zdravstvo Anthonyja Faucija. Novinarka je tudi zanikala Trumpove obtožbe, da je vlada Baracka Obame leta 2016 vohunila za njim in njegovo kampanjo ter podvomila o zadnjih obtožbah na račun Joeja Bidna in njegovega sina Hunterja. CBS zapleta za zdaj še ni komentiral.

 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia