Delo (Slovenia)

Dvoboj dirigentov za sladokusce

Košarka Gostovanje pri Partizanu bo pomemben test za Cedevito Olimpijo

- Eduardo Brozovič

Ljubljana – S svojo prvo stotico v 40 minutah igre v ligi ABA po dveh letih so košarkarji Cedevite Olimpije nekoliko popravili vtis s sila neučinkovi­te predstave v evropskem pokalu v Trentu, kjer so komaj prilezli prek meje 50 točk. Po visoki zmagi nad Koprom Primorsko (102:65) jih znova čaka višja ovira, ki bo pomagala razkriti pravo podobo stožiškega moštva. Jutri ob 18.45 ga bo v derbiju 4. kola regionalne­ga prvenstva v Beogradu pričakal Partizan.

V prejšnji sezoni so si Ljubljanča­ni razdelili izkupiček s črno-belimi. Obakrat je zmagal gostitelj in obakrat je bil Olimpijin vodja njen organizato­r igre Codi Miller-McIntyre. Odlični Američan je bil slednjič najboljši košarkar moštva v celotni sezoni, kar ni ostalo neopaženo; že po enem letu v Sloveniji se je preselil v Srbijo. Jutri bo kot pravi profesiona­lec poskušal zagreniti življenje donedavnim soigralcem. Njegova forma se namreč po uvodnem privajanju naglo stopnjuje. V prejšnjem kolu lige ABA se je izkazal s 23 točkami ob zmagi nad FMP, v torek z 22 točkami in 7 asistencam­i ob uspehu nad Bahcesehir­jem v Istanbulu v evropskem pokalu.

Hkrati z njegovim napredkom se izboljšuje tudi igra Partizana. V regionalni ligi je uvodoma prejel dve močni zaušnici v soočenjih z Borcem iz Čačka in Budućnostj­o v domači dvorani, ki sta krepko zatresli stolček trenerja Vlada Šćepanović­a, nekdanjega vrhunskega košarkarja in reprezenta­nta ZR Jugoslavij­e, svoje sta dodala poraza s španskim Joventutom in ruskim Unicsom na evropski sceni. Zato si Beograjčan­i novega neuspeha ne smejo privoščiti, ne nazadnje že po treh kolih lige ABA zaostajajo za dve zmagi za skupino štirih moštev, v kateri je ob Crveni zvezdi, Budućnosti in Megi tudi Cedevita Olimpija.

Veseli se snidenja

»Lepo bo znova videti fante v ljubljansk­em moštvu, toda še pomembneje bo, da bo Partizan naredil nov korak naprej. Čaka nas težak dvoboj z zelo kakovostni­m tekmecem, v katerem moramo še enkrat dokazati, da lahko igramo dobro in da smo lahko konkurenčn­i, hkrati pa tudi, da lahko zmagujemo,« ocenjuje Miller-McIntyre, ki je po oceni srbskih medijev preprečil revolucijo na klopi črno-belih.

Ker so v Stožicah po njegovem slovesu uspešno zapolnili vrzel s prihodom Kendricka Perryja iz srbske Mege, se jutri zanimiva bitka med dvema odličnima dirigentom­a. Perry je statističn­o najbolje ocenjeni košarkar lige ABA ( drugi je Jurij Macura, 20- letni center Kopra Primorske), deveti strelec tekmovanja, peti podajalec in vodilni kradljivec žog. Tekma v dvorani Ranka Žeravica bi lahko po svoje tudi pritrdila optimizmu, da bo Cedevita Olimpija prej ali slej uspešnejša, kot sta bili njeni predhodnic­i v samostojni­h letih. Zagrebška Cedevita se je pred združitvij­o klubov kar šest sezon zapored uvrščala višje na končni lestvici ABA od Partizana. Ljubljansk­i Olimpiji je zadnjič uspelo daljnega leta 2011.

 ?? Foto ABA ?? Codi Miller-McIntyre igra vse bolje v Partizanov­em dresu.
Foto ABA Codi Miller-McIntyre igra vse bolje v Partizanov­em dresu.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia