Delo (Slovenia)

Rdeči vragi zaupajo Cavaniju

Vse je še odprto v skupini H, v kateri bo Manchester United gostil PSG

- Peter Zalokar

Ljubljana – Nogometni navdušenci bi tudi sicer največ pozornosti na nocojšnjih tekmah lige prvakov namenili derbiju velikanov Manchester Uniteda in Paris Saint-Germaina (21.00), ker gre za eno ključnih srečanj v boju za osmino inala, toliko bolj. Medtem Leipzig s Kevinom Kamplom stavi na stari rek in si obeta, da bo imel dobiček od njunega prepira ...

V dveh skupinah je že znano, kdo bo šel naprej, to bodo Barcelona, Juventus, Chelsea in Sevilla, na pragu napredovan­ja v top 16 sta Borussia Dortmund in Lazio, a v skupini H je še vse odprto, tako v boju za prvi dve mesti kot tudi za tretje, ki ponuja nadaljevan­je v evropski ligi. Turški prvak Basaksehir vidi priložnost v zmagi proti Leipzigu, ta pa ima drugačno računico. Z zmago v Istanbulu bi imel na zadnji tekmi doma usodo v svojih nogah. Verjetno bi mu bilo bolj pogodu, če bi United premagal PSG, saj bi mu za konec proti nemotivira­nim Angležem zadoščala že točka.

PSG se je znašel v kočljivem položaju, izpad lanskega inalista bi bil velik udarec za klub, ki ga poganja katarski denar. Trener Thomas Tuchel lahko optimizem črpa iz prejšnjih izkušenj proti Manchester Unitedu. Doma je že dvakrat izgubil, a zadnjo tekmo na Old Traffordu dobil z 2:0. V prvem kolu je bilo na Parku princev 1:2, Kylian Mbappe in Neymar bosta želela Marcusu Rashordu, Paulu Pogbaju in svoji legendi Edinsonu Cavaniju vrniti milo za drago.

Domači trener Ole Gunnar Solskjaer verjetno ne bo tvegal, zaveda se, da potrebuje zgolj točko na zadnjih dveh tekmah, zmaga bi več pomenila Parižanom, lahko bi jim celo prinesla napredovan­je. Tuchel nima mirnega spanca in je zapravil že veliko kredita. PSG je v lanski sezoni v domačem prvenstvu izgubil zgolj tri tekme, letos je klonil na treh od 12, nazadnje je doma remiziral z Bordeauxom. Na vrhu ligue 1 je velika gneča, kar štirje klubi so zgolj dve točki za PSG, vse pa lahko prehiti Marseille, če dobi preloženi tekmi. Za primerjavo, lani je PSG pred prekinitvi­jo imel 12 točk več in tekmo manj od prvega zasledoval­ca Marseilla.

Neokusen komentar

Tudi Solskjaerj­u ni postlano z vrtnicami, bil je že skoraj odpisan, ko je United doživel Tottenhamo­vo zaušnico (0:6), a mu je prav zmaga v Parizu učvrstila stolček, 20-kratni angleški prvaki so dobili zadnje tri tekme v prvenstvu in se približali mestom, ki vodijo v ligo prvakov. Norvežan ima na razpolago vse igralce, tudi Cavanija, rekorderja med strelci pri PSG, ki je konec tedna Southampto­nu zabil dva gola za 3:2. V Parizu ni vstopil na igrišče, tokrat naj bi bil vodja rdečega napada. »Pripravlje­n je na igro in seveda bo zanj nekaj posebnega igrati proti ekipi, v kateri je pustil ogromen pečat. Kot ga poznam, mu bo to dalo dodatno energijo,« Solskjaer zaupa Urugvajcu, ki se je znašel v preiskavi FA zaradi objave neokusnega komentarja na družbenem omrežju: »Mislim, da mu je to dobra šola, da so v Angliji stvari malce drugačne. Morda ga je dogodek pretresel, a na igrišču bo to moral pustiti ob strani. Mi ga podpiramo.«

 ?? Foto Reuters ?? Edinson Cavani je dvakrat zadel v Southampto­nu.
Foto Reuters Edinson Cavani je dvakrat zadel v Southampto­nu.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia