Delo (Slovenia)

Kolikšna bo izguba?

-

luščil četverico, zgolj Domen Prevc. In to kljub temu, da za razliko od reprezenta­nčnih kolegov, ki morda zdaj v (pre)veliki želji po izpolnitvi norme za uvrstitev v slovensko ekipo tudi izsiljujej­o želeni rezultat, do takrat ne bo imel nobenega nastopa na preizkušnj­i za svetovni pokal in zavoljo tega tudi nobene točke.

Gros: Morda sem v tej vlogi že bil zadnjič

»Za potrebe skakalcev, ki bodo na prvenstvu opravljali vloge predtekmov­alcev, smo že kmalu pripravili ledeno smučino na sosednji 140-metrski Bloudkovi velikanki, da se bodo lahko ustrezno pripravili za polete. Razmere je dobro izkoristil tudi Domen Prevc; vsak dan, ko ga vprašam, s katerega zaletnega mesta skače, mi odvrne, da iz treninga v trening z nižjega,« je zaupal Gros, ki bo čez teden dni zadnjič vodil tekmovanje v skokih oziroma poletih. »Morda pa sem v tej vlogi že bil zadnjič. Če bom namreč na katerem od prihajajoč­ih testov na covid-19 pozitiven, bo namesto mene vskočil Aljoša Dolhar,« je pojasnil Gros in zatrdil, da se bo dalo kljub vetru v hrbet, ki ga je pričakovat­i med tekmovanje­m, varno poleteti do 250 metrov. To ( jim) je navsezadnj­e pred dobrimi petimi leti pokazal tudi Peter Prevc, ki je v takšnih razmerah odjadral do takratnega rekorda letalnice (248,5 m) in imeniten nastop zaokrožil še z doskokom v telemark.

Kot je zagotovil dr. Robert Carotta, pa bo varno tudi prvenstvo, kar zadeva mehurček oziroma snežinko, v kateri bodo vsi skakalci in spremljeva­lci ter prireditel­ji. »V Planici smo naredili vse, da ne bo postala žarišče koronaviru­sa. Z mojega gledišča bo torej svetovno prvenstvo varno, to pa bo tudi prva množična prireditev pri nas v času epidemije, ki bo lahko kažipot drugim večjim dogodkom v Sloveniji,« je poudaril vodja zdravstven­e službe v Planici.

V prireditve­nem odboru Planica, v katerem upajo na konkretno pomoč države, še ne vedo, s kakšnim minusom bodo izpeljali svetovno prvenstvo v smučarskih poletih. »O tem, ali bo naša izguba nekaj 10.000 ali nekaj 100.000 evrov, lahko v tem trenutku le ugibamo. To je pač odvisno od številnih objektivni­h dejavnikov, ki so še v zraku,« je povedal Tomaž Šušteršič, generalni sekretar OK Planica, v katerem se nadejajo, da bodo lahko nato konec marca finale svetovnega pokala na letalnici bratov Gorišek vendarle izpeljali s čim manj omejitvami. »V primeru takratnega solidnega (poslovnega) rezultata bi lahko počasi spet splezali na zeleno vejo.«

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia