Delo (Slovenia)

Neopravičl­jiva napaka presoje

-

Glasbena zvezdnica Rita Ora je dejala, da globoko obžaluje, ker je za svoj 30. rojstni dan kršila karanteno. Čeprav so zaradi epidemije covida-19 v Veliki Britaniji druženja prepovedan­a, je okroglo obletnico rojstva proslavila z zabavo, ki jo je v soboto priredila v eni izmed londonskih restavraci­j.

»Glede na omejitve se zavedam, da so bila moja dejanja zelo neodgovorn­a, in v celoti prevzemam odgovornos­t zanje,« je slavna kantavtori­ca zapisala na instagramu. Londonska policija se je odpravila v restavraci­jo Casa Cruz v soseski Notting Hill v zahodnem predelu mesta, ko je prejela klic o morebitni kršitvi predpisov. Čeprav je bilo na zabavi najmanj 30 ljudi, je glasbenica opisala dogajanje kot »majhno druženje«. Preiskava še poteka. »Zelo mi je žal, ker sem kršila pravila, in razumem, da sem s tem ogrozila veliko ljudi. To je bila resna in neopravičl­jiva napaka presoje,« je dejala Rita Ora in dodala, da je bila zabava »spontana«. Po pisanju britanskih medijev so bili na rojstnem dnevu angleške pevke kosovskih korenin prisotni številni znani obrazi, tudi manekenki Cara in Poppy Delevingne. V Veliki Britaniji so zaradi epidemije vse gostilne in restavraci­je začasno zaprte (hrano je mogoče osebno prevzeti ali naročiti prek dostave), prepovedan­o je tudi vsakršno zbiranje, razen za člane skupnega gospodinjs­tva. Kazni znašajo od 100 funtov (111 evrov) do 3200 funtov (3600 evrov).

Rita Ora ni edina britanska slavna osebnost, ki je v minulih mesecih kršila stroge ukrepe proti koronaviru­su. Po tem, ko je organizira­l zabavo za svoj 23. rojstni dan, se je oktobra znašel pod plazom kritik nogometaš kluba Chelsea Tammy Abraham, zaradi kršitve karantene se je maja javno opravičil tudi nogometaš Kyle Walker iz kluba Manchester

City.

 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia