Delo (Slovenia)

Tudi pri parkiranju spoštujte invalide

Mednarodni dan invalidov nadzirali parkiranje Policisti bodo poostreno

- Ju. P.

Maribor – Prometni policisti bodo danes, na mednarodni dan invalidov in oseb s posebnimi potrebami, med rednim delom pogosteje nadzirali parkiranje na parkirnih prostorih za invalide. Mariborski prometni policisti so včeraj opozorili, da je ta problemati­ka še vedno prisotna.

»Vozniki motornih vozil pogosto zlorabljaj­o posebej označene parkirne prostore za invalide tako, da na njih parkirajo vozila, ki nimajo predpisani­h parkirnih kart. Na to problemati­ko oziroma na množičnost teh kršitev pogosto opozarjajo tudi invalidi, invalidske organizaci­je in javnost,« je pojasnil tiskovni predstavni­k PU Maribor Miran Šadl. Po njegovih besedah tudi statističn­i podatki kažejo, da je ta problem še vedno prisoten, saj so na območju PU Maribor med 1. januarjem in 20. novembrom ugotovili 72 kršitev zaradi nepravilne­ga parkiranja na parkirnih prostorih za invalide. V istem lanskem obdobju je bilo takih kršitev 80.

Tudi na PU Kranj so opozorili na to problemati­ko. Jeseniški policisti so v torek na podlagi prijave obravnaval­i tri primere parkiranj na prostorih za invalide. »Na nobenem vozilu ni bilo parkirne karte, ki bi upravičeva­la to parkiranje, zato so bila izdana obvestila o prekrških,« so pojasnili in dodali, da bodo tudi oni na mednarodni dan invalidov in oseb s posebnimi potrebami med rednim delom v tem segmentu pogosteje nadzirali parkiranje na prostorih za invalide. »Bodimo obzirni, spoštujemo se,« so sklenili.

 ?? Foto Oste Bakal ?? Bodite obzirni in ne otežujte življenja invalidom.
Foto Oste Bakal Bodite obzirni in ne otežujte življenja invalidom.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia