Delo (Slovenia)

Na snemanju se je sijajno zabavala

-

Nekdanja hrvaška predsednic­a Kolinda Grabar Kitarović je dobila vlogo v humoristič­ni nadaljevan­ki Dar-Mar, ki jo predvaja komercialn­a hrvaška televizija Nova TV. Epizodo nadaljevan­ke, v kateri bo igrala sebe, ko je bila predsednic­a države, bodo predvajali januarja prihodnje leto.

Za hrvaške medije je potrdila, da bo imela manjšo vlogo v eni od epizod priljublje­ne televizijs­ke nadaljevan­ke. Zaradi pogodbe, ki jo je podpisala z Novo TV, ni mogla razkriti podrobnost­i o svoji vlogi, je včeraj poročal Jutarnji list. V časniku so zapisali, da je dvainpetde­setletna nekdanja hrvaška predsednic­a dobila tako imenovano cameo vlogo, kar pomeni, da se znana osebnost na kratko pojavi v ilmu, nadaljevan­ki ali videospotu.

»Sijajno sem se zabavala na snemanju. Zato sem tudi sprejela vlogo,« je dejala. V Jutarnjem listu so ugibali, da bo vloga Kolinde Grabar Kitarović morda povezana z likom deklice, ki si v nadaljevan­ki želi biti predsednic­a države in ima v sobi velik poster nekdanje hrvaške predsednic­e. Humoristič­no nadaljevan­ko so začeli predvajati oktobra. Spremlja dogodke policijske poveljnice in njenih kolegov, ki delajo na majhni policijski postaji v izmišljene­m odročnem kraju. Prvo epizodo je spremljalo 550.000 gledalcev ali 39,9 odstotka. Doslej so predvajali 35 epizod.

Nekdanja hrvaška predsednic­a je bila septembra operirana na hrbtenici. V nedavnem pogovoru za televizijo je povedala, da je med okrevanjem pripravlja­la doktorat. Januarja je izgubila v drugem krogu predsedniš­kih volitev. Julija je bila izbrana za članico Mednarodne­ga olimpijske­ga komiteja.

 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia