Delo (Slovenia)

Luka Rupnik Olimpiji, derbi Krki

Košarka Koper Primorska brez možnosti tudi v Novem mestu

- Eduardo Brozovič

Ljubljana – Slovenski derbi 9. kola lige ABA je pričakovan­o in prepričlji­vo pripadel košarkarje­m Krke, ki so po tretji zmagi tik pod zgornjo polovico razpredeln­ice, medtem ko Koper Primorska ostaja prikovana na zadnje mesto brez enega samega uspeha. Najnižji poraz je doživela pred mesecem dni proti vodilni Crveni zvezdi, ko je klonila z 12 točkami razlike. Cedevita Olimpija je zaradi okužb med igralci Zadra v soboto ostala brez tekme, v nedeljo pa je vendarle dočakala vesel trenutek. Športni direktor kluba Sani Bečirovič je potrdil, da se v Stožice vrača 27-letni reprezenta­nčni organizato­r igre Luka Rupnik. »S podpisom pogodbe nadgrajuje­mo zamisel, ki smo jo izpostavil­i ob nastanku Cedevite Olimpije, da naj jedro članske ekipe sestavljaj­o košarkarji s slovenskim potnim listom. Luka je odličen organizato­r igre, ki pozna ljubljansk­o okolje, tudi igranje v dresu zmajev mu ni tuje. Ne gre pa zanemariti niti dejstva, da se s številnimi igralci, ki so že del naše ekipe, pozna iz reprezenta­nčnih akcij. Zadovoljni smo, da se po štirih letih igranja v tujini vrača v Ljubljano, s svojimi izkušnjami pa bo veliko pripomogel k uspehom našega moštva v nadaljevan­ju sezone,« je poudaril Bečirovič.

Rupnik je sezono začel v Nymburku na Češkem, a se kmalu preselil v Španijo k Zaragozi, v Stožicah, kjer je že igral med letoma 2012 in 2016, pa bo ostal do konca sezone 2021/22. »Vedno se rad vračam domov, zato se odlično počutim. Projekt Cedevite Olimpije me je prepričal, klub je ambiciozen in na pravi poti. V primerjavi z obdobjem, ko sem že igral v Stožicah, je vse skupaj na višji ravni. Komaj čakam, da se bom pridružil fantom,« je zagotovil po včerajšnje­m zdravniške­m pregledu.

Natančni Urban Durnik ni bil dovolj

V prvem soočenju s Krko v tej sezoni so košarkarji Kopra Primorske vodili do 14. minute (s 23:21) in se tesno oklepali tekmecev do sredine tretje četrtine. Pri minimalnem zaostanku s 36:38 pa so se zanje že začeli odločilni trenutki. Po delnem rezultatu 2:14 so padli v brezno, iz katerega niso mogli več našli izhoda. Do 37. minute so sicer zmanjšali prednost Novomeščan­ov na 59:51, toda tik pred koncem je njihov primanjklj­aj že znašal -19.

Koprčani so resda zbrali štiri točke več z meti za dve točki (32:28), a so zadeli štiri trojke (5:9) in devet prostih metov manj ter izgubili skok s 25:28 in zapravili 17 žog. Natančna igra centra Urbana Durnika (met za dve 9:10) ni bila dovolj za prvo zmago v regionalni sezoni, saj je imela Krka precej več konkretnih adutov, dirigent Nejc Barič, lani član primorske zasedbe, pa se je izkazal z 8 asistencam­i.

 ?? Foto ABA ?? Vladimir Anzulović je popeljal Krko do tretje zmage.
Foto ABA Vladimir Anzulović je popeljal Krko do tretje zmage.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia