Delo (Slovenia)

Veliko praznovanj­e bo!

-

V znameniti londonski dvorani Royal Albert Hall bodo v letu 2021 pripravili bogat program, ki bo pospremil 150-letnico delovanja dvorane. Konec tedna so naznanili, da bodo po letošnjem zaprtju zaradi pandemije covida-19, ki je šele drugo v vsej zgodovini obratovanj­a dvorane, že ta mesec sledile nove uprizoritv­e z znanimi obrazi. Drugo zaprtje skoraj 150 let delujoče londonske dvorane je postalo simbol vpliva pandemije covida-19 in njenih posledic na koncertno glasbo in zabavne prireditve. Prvič je dvorana Royal Albert Hall vrata zaprla med drugo svetovno vojno.

V prihajajoč­em obletnem letu bodo prikazali nove priredbe in uprizoritv­e, v katerih bodo nastopili Nile Rodgers, Patti Smith, Beach Boys in drugi umetniki.

Generalni direktor Craig Hassall je dejal, da si želijo v dvorani izvesti veliko praznovanj­e, čeprav so posledice pandemije pretreslji­ve. »Od odprtja je bilo to izredno prizorišče priča in središče velikih kulturnih in družbenih sprememb,« je poudaril.

Britansko glasbeno industrijo, ki je vredna 6,5 milijarde evrov, so omejitve zaradi koronaviru­sa močno prizadele. Glede na novembrsko poročilo organizaci­je Music UK so koncertna prizorišča letos utrpela 85-odstotni padec prihodkov, kar je posredno vplivalo na celotno industrijo.

Londonska dvorana Royal Albert Hall, ki jo je leta 1871 za moža Alberta odprla kraljica Viktorija, je med pandemijo izgubila skoraj 30 milijonov evrov prihodkov, povrnila pa je tudi več kot 8,3 milijona evrov od prodanih vstopnic. Po naznanitvi sproščanja omejitev po celotni Angliji je dvorana napovedala, da bodo ta mesec spet začeli sprejemati obiskovalc­e, pri čemer bodo upoštevali ukrep omejevanja socialnih stikov.

 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia