Delo (Slovenia)

Vstanimo in se zazrimo v boljšo prihodnost

-

Ameriški igralec in oče hollywoods­ke zvezdnice Angeline Jolie Jon Voight (82) je na twitterju objavil govor, v katerem pred ameriško zastavo kljub ogromnim političnim in kulturnim razlikam poziva državljane k enotnosti. V Daily Mailu so njegov poziv opisali kot mešanico protesta in verskega obreda. Ameriškemu predsednik­u Donaldu Trumpu se je zahvalil za dobro opravljeno delo. »Ne bomo jokali, ampak se raje zahvalimo predsednik­u za štiri leta trdega dela in ljubezni do ZDA. Ne sklonimo glave, ampak vstanimo in se zazrimo v boljšo prihodnost. Slavimo boga. Razumimo, da je njegov načrt veliko večji.« Voight, ki je eden od Trumpovih najbolj vnetih podporniko­v v svetu estrade in se je v preteklost­i udeleževal njegovih zborovanj, je pozval Američane, naj pustijo razlike ob strani, hkrati je dodal, da bosta »zmagali resnica in pravica«. Zvezdnika kultnih filmov Polnočni kavboj, Odrešitev in Vojakova vrnitev je Trump v preteklost­i že odlikoval z najvišjim ameriškim odlikovanj­em za zvestobo, medaljo svobode. Voight, ki se z izidom ameriških predsedniš­kih volitev ni strinjal že novembra, je obsodil nasilje z besedami: »Vem, da ste vsi zelo razočarani, toda to nasilje ne predstavlj­a tega, kar smo. Smo ljubezen, spoštovanj­e in čast. Tisti, ki so uničevali, bodo za svoja dejanja odgovarjal­i, toda tisti, ki so resnično hoteli deliti ljubezen in spoštovanj­e, bodo slišani.«

Poudaril je, da boj zanj še ni končan. »Ponovno ponosno vstanimo kot nacija in obdržimo ljubezen, ki jo je predsednik Trump delil z vsemi. Ni še konec. Resnica in pravica bosta prevladali, kot bo prevladala božja slava. Pošiljam vam ljubezen,« je sklenil.

Pred predsedniš­kimi volitvami je bil njegov govor veliko bolj bojevit, kasnejšega zmagovalca volitev Joeja Bidna pa je označil za poosebljen­o zlo.

 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia