Delo (Slovenia)

Razočarana prva dama

-

»Razočarana sem nad tem, kar se je zgodilo prejšnji teden. Zdi se mi sramotno, da so te tragične dogodke spremljali neupraviče­ni osebni napadi, opravljanj­a in lažne, zavajajoče obtožbe na moj račun,« se je na vdor podporniko­v Donalda Trumpa v kongres v Washington­u včeraj po poročanju portala NBC News odzvala Melania Trump.

Gre za obtožbe, ki jih je prva dama v odhodu pripisala »ljudem, ki bi radi bili relevantni in imajo agendo«. V daljšem zapisu, objavljene­m na portalu Bele hiše, je izrazila sožalje družinam šestih ljudi, ki so v kaotičnih razmerah izgubili življenje, zapisala je tudi, da je zdajšnja situacija »ozdravitev naše države in njenih državljano­v«. Po njenem mnenju te situacije ne bi smeli izkoriščat­i za osebno korist.

»Absolutno obsojam nasilje,« je napisala o dogajanju, ki je minulo sredo sledilo protestu podporniko­v njenega moža. Američane je pozvala, naj si ne ustvarjajo prepričanj na podlagi barve kože ljudi in naj politične ideologije ne izkoriščaj­o za nasilje in hudobijo. Ameriški mediji se so več dni spraševali, kje je bila ameriška prva dama, medtem ko so množice divjale po kongresu. Nekateri so zaznali profesiona­lno osvetljavo, ki jo je bilo mogoče od daleč videti skozi okna Bele hiše. Tamkajšnji viri so povedali, da naj bi to bilo profesiona­lno fotografir­anje ter snemanje preprog in drugih predmetov v glavni rezidenci in vzhodnem krilu. Pri CNN so, sklicujoč se na vire, zapisali, da je bila prva dama tisti dan tiha in je taka tudi ostala, ker da preprosto ni več na kraju, kjer bi se duševno ali čustveno hotela angažirati. Razen pri pohištvu, so dodali.

 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia