Delo (Slovenia)

Pozavarova­lnica Sava končuje prevzem TBS Team 24

M&A Druga največja zavarovaln­ica v Sloveniji kupuje še preostali delež klicnega centra

- Karel Lipnik

Sava Re bo, sodeč po prijavi koncentrac­ije agenciji za varstvo konkurence (AVK), odkupila še preostali delež klicnega centra TBS Team 24.

Druga največja zavarovaln­ica v Sloveniji je v družbo vstopila novembra 2017, ko je odkupila 75- odstotni delež. Ob vstopu je bila sklenjena tudi nakupno-prodajna opcija za preostalo četrtino. Iz letnega poročila Save Re za leto 2018 je mogoče razbrati, da je za 75- odstotni delež odštela 2,82 milijona evrov. Iz vrednosti obremenite­v na preostalem deležu pa je mogoče razbrati, da je preostala četrtina vredna okoli 937.000 evrov. TBS Team 24 se ukvarja z organizaci­jo asistence v povezavi z avtomobils­kimi, zdravstven­imi in domskimi zavarovanj­i. Družba ima okoli 30 zaposlenih in je predlani ustvarila 12,4 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je zadoščalo za 857.000 evrov čistega dobička. Sava Re vključuje TBS Team 24 v skupinske izkaze poslovanja od januarja 2018. Pri tem je sicer treba opozoriti, da klicni center veliko storitev opravi za Savo Re, tako da je učinek družbe v uspehu skupine manjši od njenega samostojne­ga poslovanja.

Dobro poslovanje TBS Team 24

Po prevzemu so se sicer prihodki družbe opazno povečali. Leta 2017 je ustvarila 9,43 milijona evrov prihodkov od prodaje in 423.000 evrov čistega dobička. Sodeč po spletni strani, je aktivna na vseh trgih Balkana, kjer je prisotna tudi Sava Re. Zavarovaln­a skupina Sava naj bi lani zbrala več kot 640 milijonov evrov bruto premij in ustvarila več kot 50 milijonov evrov čistega dobička, je razvidno iz decembra lani objavljene­ga načrta za letos. Njen letošnji cilj je več kot 685 milijonov evrov kosmatih premij in več kot 53 milijonov evrov čistega dobička. Sava Re bo sicer lansko poslovanje predvidoma razkrila prvi teden marca.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia