Delo (Slovenia)

Na prehodu trčil v žensko in odpeljal naprej

Pobeg Policisti pozivajo povzročite­lja in priče, naj se jim javijo

-

Velenje – Policisti iščejo očividce prometne nesreče s pobegom, ki se je zgodila včeraj zjutraj v Velenju. Voznik osebnega avtomobila je na prehodu za pešce spregledal peško, trčil vanjo, nato pa se odpeljal, ne da bi ustavil in poškodovan­i ženski pomagal.

»Včeraj ob 6.45 je neznani voznik osebnega vozila črne ali temno modre barve v semaforizi­ranem križišču v Velenju zavijal s Ceste talcev desno na Partizansk­o cesto. Pri tem je trčil v peško, ki je na prehodu prečkala vozišče pri zeleni luči. S sprednjo levo stranjo vozila jo je zadel v desni bok. Ženska je padla po vozišču in se lažje poškodoval­a, povzročite­lj pa je odpeljal, ne da bi ustavil,« je povedala Milena Trbulin, tiskovna predstavni­ca policijske uprave Celje. Kot je dodala, voznika pozivajo, naj se zaradi razjasnitv­e okoliščin prometne nesreče oglasi na policijsko postajo Velenje ali pokliče na telefonsko številko 03 898 61 00 oziroma na telefonsko številko 113. »Za informacij­e prosimo tudi morebitne očividce,« je dodala.

V Ljubljani pa sta se v ponedeljek zgodili dve kolesarski nesreči. Okoli 8. ure je kolesarka vozila po Kolezijski ulici po kolesarski stezi, nato pa zapeljala na pločnik, tam ji je zaradi poledenele površine zdrsnilo in je padla. Hudo poškodovan­o so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana. Njeno življenje ni ogroženo, policisti pa so ji izdali plačilni nalog. Plačilni nalog si je prislužil tudi kolesar, ki je malo po 10 uri. vozil v nasprotno smer po kolesarski stezi na Letališki cesti in zapeljal v križišče naravnost pred kombi. Kombi je trčil vanj, povzročite­lj je padel in se laže poškodoval. Ju. P.

 ??  ??
 ?? Foto Blaž Samec ?? Nesreča se je zgodila na prehodu za pešce.
Foto Blaž Samec Nesreča se je zgodila na prehodu za pešce.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia