Delo (Slovenia)

Predsednik­ova hči predsednik­ovi hčeri

-

Hči novega ameriškega predsednik­a Joeja Bidna Ashley Biden je v torek imela prvi televizijs­ki intervju. Pred kamerami jo je spraševala druga članica t. i. majhnega kluba predsedniš­kih otrok, Jenna Bush Hager, hči predsednik­a Georgea Busha mlajšega, ki je voditeljic­a pri televizijs­ki mreži NBC. Ashley Biden je povedala, da njena mati, nova ameriška prva dama Jill Biden, ni bila v stiku z Melanio Trump o tradiciona­lnem protokolu. Škoda, je komentiral­a, a v družini so se s tem sprijaznil­i. Ashley Biden, ki deluje kot socialna delavka, ne bo sodelovala v očetovi administra­ciji. »Verjamem v prijaznost. Verjamem v človečnost vseh nas,« je povedala edina hči para Biden. V intervjuju je govorila tudi o tesni vezi, ki jo je spletla s polbratom Beaujem, ki je leta 2015 umrl zaradi možganskeg­a tumorja, in dejala, da je njen oče prisegel kot 46. ameriški predsednik, Beau pa je imel 46 let, ko je umrl.

Družina je za njenega očeta najpomembn­ejša, je poudarila. Še danes velja pravilo, da ne glede na to, kje je oče, ne glede na sestanek, ki ga ima, ga prekinejo, ko kliče eden od otrok. Govorila je tudi o tem, kako je družinska tragedija njenega očeta oblikovala v empatičneg­a človeka, ki povezuje ljudi in zna reševati probleme, ker vidi obe strani. In tudi o tem, kako njena mama, »močna in izredno zvesta ženska«, ohranja očeta prizemljen­ega. Ashley

Biden je napad na Kapitol razžalosti­l, navsezadnj­e je to mesto, v katerem je odraščala. Skrbi jo za varnost družine, a se veseli, da so ZDA z njenim očetom zdaj dobile pravega vodjo.

 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia