Delo (Slovenia)

PSG v nekaj minutah porušil zidove Zlatoroga

Rokomet Francozi so pokazali moč in razbili Celjane, ki se niso pobrali po izgubi Josipa Šarca – V Parizu le formalnost

- Peter Zalokar

Zgodnja poškodba najboljšeg­a igralca Josipa Šarca je spodrezala krila rokometaše­m Celja Pivovarne Laško, ki se niso pobrali od šoka in že v prvem polčasu izgubili vse možnosti proti zvezdniški ekipi Paris Saint-Germaina v prvi tekmi osmine finala lige prvakov. Na koncu je bila razlika ogromnih 13 golov, četrtkova revanša v Franciji bo zgolj nujna formalnost.

Celjani so po sedmih letih le dočakali nastop v izločilnih bojih elitnega tekmovanja, ki jim ga je lani ukradla pandemija koronaviru­sa. Ta je še vedno močno prisotna in zato je bila dvorana Zlatorog žalostno prazna. V moralno podporo slovenskim prvakom pa je bilo v hramu slovenskeg­a rokometa na sedeže obešenih prek 1000 majic z napisom Nič nas ne ustavi, mota ekipe trenerja Tomaža Ocvirka. Ta si je tudi brez poškodovan­ih Tilna Kodrina in Vida Poteka obetal dober odpor proti najbogatej­ši rokometni ekipi na svetu, a vse načrte mu je porušila poškodba hrvaškega reprezenta­nta Šarca, ki je že v prvem napadu obležal na tleh s hudimi bolečinami v kolenu.

Brez aduta v napadu in obrambi, ki je podpisal pogodbo z Göppingeno­m, so Celjani padli v črno luknjo, tudi obrambe razpoložen­ega Miljana Vujovića jim niso pomagale, v napadu so bili povsem izgubljeni, razglašeni in že do odmora zaostali za 10 golov. Dosegli so jih vsega 11. Sanj o presenečen­ju vsaj na domači tekmi je bilo konec, ostalo je samo vprašanje končne razlike.

Vujoviću pozitivna ocena

Popolne sramote vseeno ni bilo, Parižani, ki so bili brez glavnih zvezdnikov Mikkela Hansna in

Nikole Karabatića, so v nadaljevan­ju malce ustavili konje. Trener Raul Gonzalez se je zavedal, da so ključne tekme še pred ekipo, ki kljub ogromnim vložkom vrsto let neuspešno naskakuje evropski vrh. Obrambi sta razpadli in Celjani so znižali razliko na devet golov, nakar se je nadaljeval­a kanonada in botrovala najvišjemu porazu Celja na domačih tekmah v ligi prvakov. Če upoštevamo, da ekipo zapuščajo igralci, kot so Šarac, Patrik Leban (Erlangen), Filip Ivić (Zagreb), Matic Grošelj (Chartres), Jan Grebenc ..., je glede na napovedane okrepitve težko pričakovat­i, da bo bolj konkurenčn­a v bližnji prihodnost­i. Pohvale gredo samo mlademu slovenskem­u reprezenta­ntu Vujoviću, ki je preprečil še veliko bolj grotesken izid.

 ??  ?? Mladi Celjani (na fotografij­i Domen Novak in Arsenije Dragašević) niso bili konkurenčn­i zvezdnikom iz Pariza.
Mladi Celjani (na fotografij­i Domen Novak in Arsenije Dragašević) niso bili konkurenčn­i zvezdnikom iz Pariza.
 ?? Foto Karim Jaafar/AFP ?? Maverick Viñales je minulo nedeljo prešerno proslavil zmago v Losailu.
Foto Karim Jaafar/AFP Maverick Viñales je minulo nedeljo prešerno proslavil zmago v Losailu.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia