Delo (Slovenia)

Zidane je v vsaki minuti tekme vedel, kaj želi doseči

-

Vemo, kakšna kluba sta Real Madrid in Liverpool, poznamo njuno tradicijo. Zmaga Reala je čista kot solza. Hitro je bilo opazno, da Madridčani vedo, kaj želijo doseči v prvi tekmi z Angleži, vidna je bila roka trenerja Zinedina Zidana. Real je v prvem polčasu prevladova­l, četudi je igral brez štoperjev Ramosa in Varana, kar ni preprosto prikriti. Morda se je Zidane tudi zaradi tega hendikepa odločil za igro s štirimi branilci v liniji, v nasprotnem primeru bi vsaj razmišljal o postavitvi treh branilcev. V tem sistemu igre sta odlično delovala Militão in Nacho. Izpostavit­i je treba tudi druge naveze na igrišču. Vinicius Junior je dobro deloval ob Asensiu in Benzemaju, a ne le zaradi doseženih golov. Zidane bi lahko izbral tudi koga drugega, saj rotira igralce.

Jürgen Klopp? Čudi me, da je pustil na klopi Thiaga, to zmoto je popravil še pred koncem prvega polčasa, ko je nato z njim vendarle prišel vsaj do večje posesti žoge na sredini igrišča, čeprav ta sama po sebi ne prinaša rezultata. Real je bil še vedno bolj nevaren za gol. Angleži so znižali zaostanek, a to je bil večer Viniciusa, ki je dal Realu v eni tekmi morda največ doslej.

Zidane je v drugem polčasu postavil obrambni blok, ki ga ne bi prebil niti tank, tako dobro sta igrala Casemiro in Luka Modrić. Njuna naveza s Tonijem Kroosom je dobro uigrana že vrsto let in ena najboljših na svetu. To je užitek za trenerje in navijače. Real je pragmatičn­o čakal na nasprotne napade, lahko bi zabil še kakšen gol. Morda lahko pričakujem­o podobno tekmo tudi v Angliji, zato je Real Madrid blizu napredovan­ja v polfinale in eden najresnejš­ih kandidatov za končno zmago, četudi so ga mnogi odpisali. Večer je odločila prav Zidanova brezhibna priprava na tekmo!

Pred povratno tekmo ne bi odpisal Liverpoola, ki se je znal vrniti tudi po večjih zaostankih. Le prikličimo si v spomin finale lige prvakov proti Milanu in zaostanek z 0:3 ali pa nedavni dvoboj Liverpoola z Barcelono.

Tudi obračun Cityja in Borussie je postal zanimiv. Treba je poudariti, da Nemci v Angliji niso igrali slabo. Manchester City se je spet znašel pred težko nalogo že v četrtfinal­u, čeprav so mu nekateri že pripisali lovoriko. To se mu dogaja neverjetno pogosto in znova je zašel v težave proti resda odlični ekipi, ki pa ne sodi med najboljše štiri. Naslednji teden lahko upravičeno pričakujem­o veliko, Pep Guardiola bo vodil eno od ključnih tekem za njegove ambicije v ligi prvakov.

Zidane je v drugem polčasu postavil blok, ki ga ne bi prebil niti tank, tako dobro sta igrala Casemiro in Modrić.

 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia