Delo (Slovenia)

Kdo naj se opraviči

- Maribor

Trije poslanci Desusa (Jurša, Hršak in Simonovič) so grozili s sodnimi postopki začasni vodji Desusa g. Brigiti Čokl. Umakniti mora svoje izjave v člankih v Delu in Večeru. Zakaj že?

Povedala jim je to, kar razmišljuj­oči in kritični Slovenci že dolgo vemo in se sprašujemo, kako je mogoče, da poslanci vodijo svojo politiko, ne glede na usmeritve stranke in obljub, ki so jih dali svojim volivcem. Ti trije samovšečni poslanci pozabljajo, da jih je stranka kandidiral­a in med drugim tudi nosila stroške njihove kampanje. O četrtem (Polnarju) sploh nima smisla izgubljati besed. Najbolj pokončno držo je pokazal g. Jurij Lep, ki se je edini izjasnil in izstopil iz poslanske skupine. Vsem je jasno, da ti trije poslanci zasledujej­o le svoje lastne cilje, to je, biti do upokojitve poslanec in si še s kakšno dodatno funkcijo povišati pokojninsk­o osnovo. Za stranko, in zlasti za njene volivce, jim je kaj malo mar. Prav zaradi njihovega početja se stranki Desus ne obeta nič dobrega. Kot kažejo razne ankete, jih po prihodnjih volitvah ne bo več v parlamentu, pa tudi stranke SMC ne.

Poslanci Jurša, Simonovič in Hršak, ne smešite se več z izjavami, da ne boste »ekstremna opozicija«, saj nam je vsem jasno, da sploh niste opozicija. Prenehajte groziti s sodnimi postopki gospe Čokl, s tem se samo še dodatno smešite. Gospa vam je nalila čistega vina. Upam, da bo vztrajala pri svojih besedah. Edina je, ki je rekla bobu bob.

Vi trije bi se morali opravičiti vsem svojim volivkam in volivcem in odstopiti!

Sonja Kotnik

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia