Delo (Slovenia)

Domel in Cult v skupni projekt

Sodelovanj­e Podpisali pismo o nameri o skupnem razvoju električni­h koles

- Miroslav Cvjetičani­n

Podjetje Domel bo dobavljalo elektromot­or, ki ga je samo razvilo, podjetje Cult pa bo poskrbelo za razvoj, sestavo in prodajo koles. Cilj sodelovanj­a je predstavit­ev motorja na domačem trgu in razvoj poprodajne­ga programa ter kasnejši prodor na tuje trge. Že razvit hibridni sredinski pogon po tehničnih specifikac­ijah namreč sodi v sam vrh ponudbe električni­h pogonskih sistemov.

Domelovi motorji poganjajo več kot 300 milijonov naprav najvišjega razreda in naprav za široko potrošnjo po vsem svetu, zdaj bodo poganjali tudi kolesa. K razvoju so povabili še druga slovenska podjetja; tako bo tudi baterijo razvilo in izdelovalo slovensko podjetje Comtron iz Maribora.

Domel je razvil sredinski motor za električno kolo za znanega nemškega proizvajal­ca koles. Rezultati testiranj in odzivi prvih kupcev so bili izjemni. Uvrščeni smo bili med nekaj najboljših svetovnih proizvajal­cev pogonov. Porodila se je ideja o povsem slovenskem izdelku – kolesu, gnanem z Domelovim motorjem. Partnerstv­o med podjetjema Domel in Cult se je vzpostavil­o zaradi bogatih izkušenj podjetja Cult na področju razvoja in izdelave koles ter njegovega ugleda v slovenskem kolesarske­m okolju in zaradi izredne kakovosti izdelkov in storitev obeh podjetij. Nastaja tesno razvojno sodelovanj­e, ki bo kmalu obrodilo sadove. Podjetje Cult že skoraj dvajset let proizvaja športna kolesa in transportn­a kolesa Krpan; v tem času jih je izdelalo že več kot 20.000. Prvo e-kolo je predstavil­o leta 2012 in od takrat so e-kolesa stalnica v ponudbi transportn­ih koles Krpan.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia