Delo (Slovenia)

Ujeli so domnevnega požigalca in ga poslali v pripor

Velika škoda V enem primeru naj bi videokamer­e, nameščene na šolskem objektu, posnele storilca, ki se je pripeljal s kolesom in zanetil ogenj

- Oste Bakal ZADNJE NOVICE VAS DOSEŽEJO POVSOD. DVAKRAT NA DAN.

Konec marca je večkrat zagorelo v Murski Soboti, v treh dneh kar petkrat. Štirikrat so zagoreli večji zabojniki za smeti, enkrat pa je požar izbruhnil v nenaseljen­i stanovanjs­ki hiši. Soboški gasilci so v vseh primerih preprečili bistveno večjo materialno škodo. Domnevni požigalec pa je zdaj pod ključem, tako da bodo Sobočani lahko bolj mirno spali.

Požari bi se lahko končali tudi s hudo škodo. Enkrat je bila namreč ogrožena srednja šola, v drugem primeru pa stanovanjs­ka hiša, kjer bi se požar prek podstrešja »lahko razširil tudi na sosednjo stavbo«, kot je takrat dejal Branko Kolmanič, poveljnik PGD Murska Sobota.

V soboto, 20. marca, je zagorelo še dvakrat v razmiku dveh ur in na razdalji, manjši od pol kilometra. Obakrat sta zagorela večja zabojnika, in sicer pri eni izmed trgovin in na parkirišču srednje poklicne in tehnične šole (SPTŠ) v Murski Soboti. »Nekdo nam je najprej zakuril kontejner za kartone, ponoči pa še tiste, ki so stali poleg elektrooma­rice. Ogenj se je prenesel tudi nanjo in pol šole je zdaj brez elektrike. Nimam pojma, kdo in zakaj bi storil kaj takšnega,« je takrat povedal Ludvik Sukič, ravnatelj SPTŠ Murska Sobota. Z električne omarice se je požar nato razširil na fasado šole. Sreča v nesreči je bila, da na tisti strani ni oken, skozi katera bi požar prodrl v notranjost. Videokamer­e, ki so nameščene na šolskem objektu, so menda posnele storilca, ki se je pripeljal s kolesom in zanetil ogenj.

V petek spet zagorelo

Vodja OKC PU Murska Sobota Dejan Bagari je včeraj sporočil, da so osumljenca prijeli. Policisti PU Murska Sobota so bili namreč minuli petek ob 23.40 obveščeni, da je v bližini mestne tržnice v Murski Soboti spet zagorelo. Požar se je razširil tudi na večnamensk­o stavbo. »Na kraj so bili takoj napoteni policisti, ki so opravili ogled in zbrali obvestila. V neposredni bližini je bil prijet 32-letnik z območja UE Murska Sobota. Ker je obstajal utemeljen sum, da je prav prijeti v podhodu večnamensk­e stavbe na mestni tržnici naklepno zakuril smeti, so mu kriminalis­ti in policisti odvzeli prostost,« je dejal Bagari. Nastalo naj bi za 2120 evrov škode.

Dodal je, da so kriminalis­ti sektorja kriminalis­tične policije PU Murska Sobota še ugotovili, da obstaja utemeljen sum, da je prijeti osumljenec podtaknil tudi oba požara na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota, kjer je po nestrokovn­i oceni nastalo najmanj za 35.000 evrov škode. Končna škoda bo znana po zaključeni sanaciji. Zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj požiga in kaznivega dejanja poškodovan­ja tuje stvari je bil osumljeni v nedeljo priveden k preiskoval­nemu sodniku okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zanj odredil pripor. Za preostala kazniva dejanja, in sicer za povzročite­v splošne nevarnosti in dve kaznivi dejanji poškodovan­ja tuje stvari, storjena pred časom v Murski Soboti, kriminalis­ti in policisti še zbirajo obvestila, je dodal vodja OKC PU Murska Sobota.

 ??  ?? Zagorelo je tudi na parkirišču srednje poklicne in tehnične šole.
Zagorelo je tudi na parkirišču srednje poklicne in tehnične šole.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia