Delo (Slovenia)

Zdaj lovci in ne več plen kot prej

Formula 1 Na drugi dirki v Imoli spet izziv Mercedesa proti hitrejšemu Red Bullu

- Marko Uršič

Mercedes je za uvod letošnje sezone v formuli 1 v Bahrajnu odnesel zmago (Lewis Hamilton) in tretje mesto (Valtteri Bottas), a pri srebrnih puščicah od ekipe Red Bulla z na Arabskem polotoku drugim Maxom Verstappno­m pričakujej­o jutri jezen odziv in žilav boj na VN Emilije Romanje v Imoli.

Na avtodromu Enzo in Dino Ferrari bo grmelo, mercedesov šef Toto Wolff pa priznava, da bosta njegova vozniška aduta na težki preizkušnj­i, da zdržita napade letošnjo sezono hitrejšega modela dirkalniko­v rdečih bikov. To je na treningih in v bahrajnski­h kvaliikaci­jah dokazal tudi Verstappen. »Sicer smo dobili prvo rundo, a nikakor ne gojimo iluzij, da bo to za nas lahka sezona,« pravi. Ob tem ima v ekipi tudi sedemkratn­ega svetovnega prvaka Hamiltona, ki je letečega Holandca na prvi dirki sezone ugnal zaradi večjih izkušenj in taktičnega znanja. Tudi letošnjo sezono voznik Aston Martina, štirikratn­i svetovni prvak Sebastian Vettel, je pihal v ta rog: »Max je bil hitrejši,

Lewis Hamilton je sicer z mercedesom počasnejši kot red bull, a je pametnejši kot Max Verstappen.

Lewis pa pametnejši.« Britanec ljubi staromodno­st dirkališča v Imoli med vinogradi Emilije Romanje, tudi Wolff pa poudarja: »To je tako zgodovinsk­o in ikonično prizorišče, da dirkači na njem resnično

uživajo.«

Brez prevlade

Imolsko dirkališče je svoje pasti pokazalo že včeraj na prvem treningu, Haasov Rus Nikita Mazepin se je ob koncu zaletel v steno na vhodu v stezo, vendar je lahko sam izstopil iz bolida. Prireditel­ji so morali tudi prekiniti uvodno dirkaško predstavo, saj se je Mehičan Sergio Perez v red bullu namreč zavrtel na stezi s poškodbo leve zadnje gume, vanj je trčil dirkač Alpina, Francoz Esteban Ocon. Oba voznika pa sta jo v nesreči odnesla brez poškodb. Večje hitrosti rdečih bikov pa se zaveda tudi drugi mercedesov adut Valtteri Bottas: »Ne čutim večjega pritiska zaradi tega, temveč vznemirjen­ost in motivacijo. Zdaj smo mi lovci in ne več plen kot prej. Sicer pa smo dirkalnike videli le na eni dirki, do konca sezone pa jih je še 22,« je lovski besednjak uporabil Finec, najhitrejš­i na obeh včerajšnji­h treningih. Kvaliikaci­je bodo danes ob 14. uri, dirka jutri ob 15.00.

 ??  ?? Primož Roglič je lani na Ambrožu pod Krvavcem osvojil naslov slovenskeg­a prvaka, ki ga junija v Kopru, kot kaže, ne bo branil.
Primož Roglič je lani na Ambrožu pod Krvavcem osvojil naslov slovenskeg­a prvaka, ki ga junija v Kopru, kot kaže, ne bo branil.
 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia