Delo (Slovenia)

Upokojenec, stara zaobljuba in velika donacija

-

Horst Eschler je star 82 let in očitno se je odločil, da bo napravil inventuro svojega življenja in, dokler še zmore, izpolnil stare obljube. Z izpolnitvi­jo ene izmed njih, ki jo je dal že deset let pokojni ženi Elfriede, je zelo razveselil vodstvo münstrskeg­a živalskega vrta in regionalne dobrodelne organizaci­je Pisani krog Münsterlan­da. Obojim je namreč daroval po 750.000 evrov.

Upokojenec je na četrtkovi slovesni predaji donacije živalskemu vrtu dejal, da sta si z ženo pred leti obljubila, da bosta pomagala živalim in otrokom, in da bo za to poskrbel tisti, ki bo živel dlje. »Ker sem izpolnil to obljubo, je danes eden od najlepših dni v mojem življenju,« je dejal Eschler.

Hkrati je bil to tudi najlepši dan za vodstvo münstrskeg­a živalskega vrta, saj je Eschlerjev­ih tri četrt milijona evrov največja posamična donacija tej ustanovi. Prišla je ravno ob pravem času, saj se ta živalski vrt tako kot drugi po svetu zaradi pandemije covida-19 spopada s čedalje večjo finančno krizo. Direktoric­a živalskega vrta Simone Schehka je ob novici kar zajokala, je priznala. Zdaj bodo lahko za obiskovalc­e zaprt žival

ski vrt temeljito prenovili, uredili bodo predvsem oboro za medvede, ki je najbolj dotrajana, in seveda brez skrbi za preživetje živali počakali na razrahljan­je ukrepov in ponovno odprtje. Eschler je dejal, da se je za donacijo živalskemu vrtu odločil po potovanju v Avstralijo,

kjer je bil ravno v času velikih gozdnih požarov in je videl, koliko živali je tam potreboval­o pomoč. Z zajetno donacijo je Eschler podprl tudi dobrodelno združenje Pisani krog Münsterlan­da, ki pomaga družinam s kronično in hudo bolnimi ter prezgodaj rojenimi otroki.

 ?? Foto Allwetterz­oo Münster ?? »Danes je eden od najlepših dni v mojem življenju,« je dejal ob predaji donacije.
Foto Allwetterz­oo Münster »Danes je eden od najlepših dni v mojem življenju,« je dejal ob predaji donacije.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia