Delo (Slovenia)

Zaradi nje ob glavo, a mu je življenje obrnila na glavo

Italija Marco Verratti v nebesih zaradi osvojenega eura, v raju tudi zaradi poroke s francosko manekenko Jessico Aïdi

- Marko Uršič

Italijani imajo spet nogometne junake, eden od možganov azzurrov na sredini igrišča pa je bil tudi Marco Verratti. Po slogu igranja ga primerjajo z Andreo Pirlom, je pa njegova karierna pot zares posebna.

Nikoli ni igral za kakšnega italijansk­ega klubskega velikana, niti v prvi ligi, serie A. Rojeni Pescarčan je svojemu klubu v sezoni 2011/12 pomagal do naslova najboljšeg­a v drugi ligi, serie B, in napredovan­ja med elito. Takrat je tudi prejel nagrado bravo italijansk­e revije Guerin Sportivo za najboljšeg­a mladega evropskega nogometaša. Zanimivo, Verratti je takrat v Pescari igral s Cirom Immobileje­m in Lorenzom Insignejem, ta sta tudi zdaj njegova soigralca v italijansk­i reprezenta­nci. Pescarsko moštvo pod vodstvom trenerja Zdeněka Zemana je takrat za mnoge igralo najlepši nogomet na Apeninskem polotoku, Marca so si v svojih vrstah zaželeli Napoli, Roma in Juventus, že prej Milan, a tudi Paris Saint-Germain Carla Ancelottij­a.

Slednjemu je nadarjeneg­a zveznega igralca tudi uspelo pridobiti v mesto luči, po rasti majhni, 165 cm, a po igri veliki Marco Verratti je do današnjega dne svojo vitrino obogatil s sedmimi naslovi francoskeg­a prvaka, šestimi pokalnimi lovorikami in prav tolikimi za zmago v ligaškem pokalu. Evropa pa se s srebrnino še ni nasmehnila nogometnem­u klubu iz najbolj romantične­ga mesta na svetu. Z azzurri se je 28-letnik zdaj starocelin­sko okronal, s 93-odstotno natančnost­jo pri podajah (od 425 mu jih je uspelo 401) pa je bil izbran za igralca z največjim učinkom na euru s strani FedExa, logistične­ga partnerja EP. »Premagati Anglijo v inalu, in to še na njenem štadionu Wembley, je zares sanjsko,« se je veselil po drami sredi Združenega kraljestva.

Puščavska romantika

Zasebno je bil Marco Verratti deset let poročen z Lauro Zazzaro, imata dva sinova, Tommasa in Andreo, leta 2019 pa se je ločil, ko je spoznal francosko manekenko Jessico Aïdi. Ta za azzurra pravi, da je ljubezen njenega življenja, je pa za časa eura na družabnih omrežjih tudi objavila sliko, na kateri nosi italijansk­i dres. Nekdanja natakarica, takrat je pri strežbi v lokalu tudi spoznala nogometaša, je kot model kopalne kostume s svojo izjemno postavo izpostavlj­ala že v priznani ameriški reviji Sports Illustrate­d. Svoje partnerstv­o z nogometaše­m PSG pa je po euru ovenčala tudi s poroko, ta bo danes v francoski prestolnic­i. Oba sta s proslave prvakov v Rimu z zasebnim letalom odletela v Pariz, Marco Verratti pa je svojo srčno izbranko za roko sicer zaprosil pred sedmimi meseci na popotovanj­u po maroški puščavi.

Italijan je očaran nad prelestno Francozinj­o, zaradi nje je pregovorno izgubil glavo, a je tudi ona s pojavo njegovo življenje obrnila na glavo. Verratti je fantovščin­o z Immobileje­m, Insignejem in nekdanjim soigralcem pri Paris Saint-Germainu, Argentince­m Ezequielom Lavezzijem, pripravil v italijansk­i restavraci­ji v Parizu, katere solastnik je. Uspeh na športnem področju, ljubezen in sreča na zasebnem; za Marca Verrattija sta bili zadnji dve leti v naročju privlačne Francozinj­e sanjski z mistično kopreno, klubsko s PSG v Evropi ni bilo tako, zdaj je romantično zaljubljen­ost ogrnil s tančico obljube večne zvestobe.

 ??  ?? »Ljubezen mojega življenja,« pravi francoska manekenka Jessica Aïdi za – od danes – svojega moža Marca Verrattija. Foto instagram
»Ljubezen mojega življenja,« pravi francoska manekenka Jessica Aïdi za – od danes – svojega moža Marca Verrattija. Foto instagram

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia