Delo (Slovenia)

Tomaž Subotič še formalno nad Železar Štore

Prevzemi Prevzemna ponudba brez praga uspešnosti

-

Družba Storkom Štore, njen direktor Anton Franulič in poslovnež Tomaž Subotič so objavili ponudbo za prevzem družbe pooblaščen­ke Železar Štore, ki je ena od večjih lastnic železarne Štore Steel. Ponudba se nanaša na vse delnice, ki jih prevzemnik­i še nimajo v lasti. Ponujena cena za delnico v ponudbi, ki se izteče 30. novembra, znaša 3,81 evra.

Družba pooblaščen­ka Železar Štore je izdajatelj­ica 969.400 delnic. Kot izhaja iz prevzemne ponudbe, objavljene v poslovnem časniku Finance, imajo prevzemnik­i, ki so podpisali sporazum o skupnem nastopu, skupaj že v lasti 86,21-odstotni delež oziroma 835.740 delnic, pri čemer je družba Starkom lastnica 288.140 delnic, Franulič jih ima v lasti 100.542, Subotič pa 447.058.

Ponudba se torej nanaša na preostali 13,79-odstotni lastniški delež oziroma na 133.660 delnic, pri čemer prevzemnik­i praga uspešnosti niso določili. Prevzemnik­i so se sicer dogovorili, da bo družba Storkom prevzela polovico vseh v prevzemni ponudbi pridobljen­ih delnic, preostalo polovico bo prevzel Subotič, Franulič pa ne bo prevzel nobenih delnic.

Gre sicer za nov poskus prevzema družbe pooblaščen­ke Železar Štore, potem ko so februarja 2019 prevzemno ponudbo zanjo objavili Starkom, Subotič in nekdanji dolgoletni direktor družbe Štore Steel Marjan Mačkošek. Omenjeni so v okviru ponudbe pridobili 4,63 odstotka delnic in lastništvo v ciljni družbi povečali na 64,43 odstotka. Za delnico so takrat ponudili 4,82 evra.

Lastniki Štore Steela

Ponujena cena za delnico je v tokratni prevzemni ponudbi nižja, kakor jo je kot primerno za prevzem ugotovil pooblaščen­i revizor – ta jo je določil pri 4,62 evra. Prevzemnik­i so v prevzemnem prospektu sicer objavili razloge za ponujeno ceno.

Družba pooblaščen­ka Železar Štore je ena od večjih lastnic družbe Štore Steel, v lasti ima dobrih 20 odstotkov delnic. Največja lastnica Štore Steela je sicer družba Unior s skoraj 30-odstotnim deležem, družbi Kovintrade in Dinos pa imata v lasti po dobrih 15 odstotkov delnic.

STA

 ?? Foto Igor Zaplatil ?? Tomaž Subotič krepi lastniški vpliv v Štore Steelu.
Foto Igor Zaplatil Tomaž Subotič krepi lastniški vpliv v Štore Steelu.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia