Delo (Slovenia)

Anglija plesala v prvem polčasu, Slovenci v drugem

Reprezenta­nca U21 Pomembna točka naših upov v dvoboju s favorizira­no selekcijo otoških zvezdnikov

- Jernej Suhadolnik

Mladi slovenski nogometaši so osvojili pomembno točko v boju za evropsko prvenstvo, ki bo čez dve leti v Romuniji in Gruziji. Potem ko so bili v prvem polčasu nemočni v dvoboju z angleškimi vrstniki, so v drugih 45 minutah pokazali drugačen obraz in zasluženo zapustili igrišče s točko na svojem računu. V ponedeljek (18.30) jih čaka nov izziv v albanskem mestu Elbasani, kjer bodo lovili drugo zmago v tem ciklusu.

Sinoči smo videli v Celju spopad dveh različnih nogometnih svetov. Škoda, da si ni tekme ogledalo več privržence­v čudovite igre z žogo, saj bi imeli kaj videti. V prvem polčasu na žalost resda predvsem na igralni polovici Slovenije, ki ni mogla parirati igrivim, tehnično predobrim in prehitrim mladcem iz angleške premier league.

Selektor Mile Aćimović je lahko v tem delu igre le nemočno opozarjal fante, naj stopijo bližje tekmecem, naj poskušajo storiti odločen prekršek in pokazati več volje. Slovenci v prvem polčasu niso sprožili na vrata gostov niti enega strela. Na drugi strani so Otočani hitro dosegli, kar so želeli. Po pičlih 15 minutah igre je bilo že 0:2 in navzoči so se upravičeno zbali, da bo začelo deževati tudi v mrežo Martina Turka, ne le po zelenici v Celju.

Pri prvem golu sta izpadla iz igre Benjamin Markuš in Mirko Mutavčič, podobno je bilo pri drugem. Da je na desni slovenski strani odprta avtocesta Celje-London, je spoznal tudi Aćimović, ki je opravil menjavo že v 37. minuti.

Slovenci so se zbrali šele v nadaljevan­ju tekme. Takoj so se postavili višje, z nekaterimi potezami so dali vedeti, da vendarle premorejo v nogah dovolj dinamita za kaj več in da so se sprva očitno le prestrašil­i izziva v tekmi z 200 milijonov evrov vredno otoško reprezenta­nco. Gostitelji so se prebili do točke z agresivno igro in orožjem, ki pripada manjšim reprezenta­ncam: s prekinitva­mi. Oba gola so zabili po kotih. Najprej je eno od odbitih žog unovčil rezervist Mark Španring, nato je po podaji Nina Žuglja najvišje skočil kapetan Dušan Stojinović.

 ?? ?? Slovenski nogometni upi so po zasuku prišli do zaslužene točke proti favorizira­nim Angležem.
Slovenski nogometni upi so po zasuku prišli do zaslužene točke proti favorizira­nim Angležem.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia