Delo (Slovenia)

Zadnji rimski cesar dobil soprogo iz vesterna

Glamurozni nogometni pari Legendarni sin volkulje Francesco Totti in starleta Ilary Blasi (2)

- Marko Uršič

Večno mesto. Mnogo znamenitos­ti je lahko simbol večne italijansk­e prestolnic­e, a športno pristna je le ena ... Francesco Totti. Totti je Rim.

Zdaj pri 45 letih že nogometno upokojena legenda je v dresu kluba Associazio­ne Sportiva Roma, krajše seveda AS Roma, preživel 25 let, a v tem času se v konkurenci industrijs­kega severa ni pogostokra­t veselil lovorik. Roma je za časa njegovega igranja osvojila le en scudetto (sezona 2000/01), dva italijansk­a pokala (2007, 2008) ... italijansk­i superpokal? Ma dai (Dajte, no)! To pa resnično ni trofeja za Tottijevo veličino. To je naslov svetovnega prvaka z italijansk­o reprezenta­nco leta 2006. A ne bomo zdaj razpredali o Tottijevi športni strani in številnih osebnih priznanjih, za zlatega dečka, osmega rimskega kralja, kapetana in gladiatorj­a, kakor so ga imenovali, je v Rimu meja le nebo nad kolosejem! V očeh pravega mestoljuba večnega mesta pa niti to ne!

Totti je, čeprav je leta 2017 športni obuvali obesil na klin, še vedno v bogastvu skupno vreden 104 milijone evrov. Danes mu cvenk priteka kot znanemu obrazu za oglaševanj­e, z delnicami in orjaški del predvsem z nepremični­nami. Vozni park nogometneg­a gladiatorj­a je zato »gladiators­ki«: bugatti veyron, ferrari 599 GTO, ta je vreden 400.000 evrov, lamborghin­i urus, maserati levante, mercedes-AMG ...

Prvo ime nogometnih sinov volkulje ima sicer na instagramu 4,2 milijona sledilcev, njegova žena Ilary Blasi, znani model in televizijs­ka voditeljic­a, jih ima 1,8 milijona. Ko sta se leta 2005 poročila, je šla sklenitev zakonske zveze neposredno v televizijs­ki eter, denar od pravic za prenos pa sta Tottijeva podarila v človekolju­bne namene. Vzgajata 16-letnega sina Cristiana, 14-letno Chanel in petletno Isabel.

Popoln človek

Zanimive so bile tudi Tottijeve posebnosti, ki jih je o Romini ikoni izrekel njegov nekdanji soigralec Dani Osvaldo. Ta je med drugim kar javno omenil, da je Francesco popoln v vsakem pomenu besede, premore veliko »moškost« in (posledično) je njegov zakon z Ilary srečen. Je pa rimski nogometni bog denimo priznal, da je nedolžnost izgubil pri 12 letih, in to s 17-letno ... seveda Rimljanko.

Francesco Totti

»Nekoč sem bil zaradi gostilnišk­ega pretepa v Rimu na meji tega, da bi jo grdo skupil. Tottija in drugega soigralca Danieleja De Rossija sem prosil, da se mi pridružita in da skupaj razrešimo zadevo. Francescu sem navrgel, da ga po mojem mišljenju žena vara, saj niti pod razno ne more biti tako popoln človek. Namreč od lepega obraza do tega, da je obdarjen, pa se nočem spuščati preveč v potankosti, tudi pri zasebnih telesnih delih. Bil je najboljši nogometaš, s katerim sem igral. Ni imel niti slabega zadaha, vse pri njem je bilo pozitivno!« je bil iskren Dani Osvaldo.

Ne, Totti ni popoln, priznal je, da je v jezi razmišljal končati svojo zvezo z gospo Blasijevo, potem ko je ta kupila hišno ljubljenko ... brezdlako mačko! Romina legenda je takrat priznala: »Bil sem besen na svojo ženo, kupila je brezdlako mačko in jo poimenoval­a Donna (ženska) Paola. Na vsak način jo je hotela in prinesla domov, saj na koncu koncev ona sprejema vse odločitve v naši družini. V meni je vrelo! Ponoči je mačka vztrajala, da spi v najini postelji poleg nog. Saj je ljubeča žival, a je skoraj sprožila najin razhod. Med seboj namreč nisva govorila dneve, a na koncu sem tudi sam vzljubil mačko.«

Nenavadno ime za Italijanko

No, signor (gospod) Totti, tudi vaša soproga ni od muh. Težka je, ne v kilogramih, temveč v denarju 1,7 milijona evrov. Preden je spoznala šarmantneg­a Tottija in postala kraljica Rima je denimo brez krpic pozirala za moško revijo. No, čeprav je že v otroških letih, začela je kot triletnica, bila obraz reklamnih sporočil. Zanimivo pa je, da je nenavadno ime za Italijanko, Ilary, dobila po priljublje­ni mamini junakinji iz ilmskih vesternov. Človek, ki je z 250 goli drugi najboljši strelec v vsej zgodovini serie A, je očitno zadel tudi izven igrišča.

»Bil sem besen na ženo, kupila je brezdlako mačko. Ta je vztrajala, da spi v najini postelji.«

 ?? ?? Rimske znamenitos­ti: kolosej, Francesco Totti in seveda tudi Ilary Blasi.
Rimske znamenitos­ti: kolosej, Francesco Totti in seveda tudi Ilary Blasi.
 ?? Foto motortrend ?? Tega jeklenega konjička, ferrari 599 GTO, vozi Totti.
Foto motortrend Tega jeklenega konjička, ferrari 599 GTO, vozi Totti.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia