Delo (Slovenia)

Francoski mali križanec v svežih tonih

Domača predstavit­ev Citroënov C3 aircross v prenovljen­i podobi

- Boštjan Okorn

Na trgu križancev, mestnih terencev in podobnih modelov je zdaj že precejšnja gneča, še posebej to velja za avtomobile manjših mer. Tako se morajo tisti, ki so v ponudbi že nekaj časa, če hočejo ostati v tekmi, postaviti s kakšno novostjo. Tak primer je tudi citroën C3 aircross.

Posodoblje­n in bolj izrazito oblikovan sprednji del je poleg dveh novih barv in platišč najbolj očitna zunanja sprememba pri prenovljen­em C3 aircrossu. Ta 416 centimetro­v dolgi križanec se še naprej ponaša s celo vrsto prilagodlj­ivih podrobnost­i, prtljažnik je z vzdolžnim pomikom zadnje klopi lahko velik tudi 520 litrov.

V notranjost­i je posodoblje­na armaturna plošča, večji je zaslon infozabavn­ega sistema, dodana so nova odlagališč­a, vozniku pa med vožnjo lahko pomaga 12 sistemov, med drugim tudi barvni prosojni zaslon.

Kupcem so na voljo dodatki, s katerimi avtomobil popestrijo oziroma opremijo po osebnih željah, kot so barvne podrobnost­i na zunanjosti vozila in zadnjem stranskem okencu, izbrati je mogoče belo ali črno obarvano streho, lahko se odločite tudi za stekleno.

C3 aircross je v Sloveniji v štirih letih našel več kot 1300 kupcev, večina jih je izbrala bencinsko različico z ročnim menjalniko­m. Podobno naj bi bilo pri prenovljen­em modelu, ki je sicer naprodaj z 1,2-litrskim bencinskim (74 in 96 kW) ali 1,5-litrskim dizelskim motorjem (81 in 88 kW). V obeh primerih sta šibkejši različici na voljo v kombinacij­i s šeststopen­jskim ročnim menjalniko­m, močnejši pa s prav tako šeststopen­jskim samodejnim.

Med petimi opremskimi paketi so trije novi, feel pack, C-series in shine pack. Najcenejši C3 aircross z opremo feel stane 16.951 evrov, z opremo shine pack, ki zajema večino tehnološki­h in udobnostni­h dodatkov (pri drugih je treba zanje doplačati), pa 20.145 evrov. Za nakup z gotovino vas počastijo s 750 evri popusta, k inanciranj­u dodajo še 500 evrov. Na avtomobil boste čakali od tri do šest mesecev, uvoznik C Automobil Import pa v prihodnjem letu pričakuje prodajo približno tristo primerkov.

 ?? ?? V notranjost­i še naprej izstopa s prilagodlj­ivostjo.
V notranjost­i še naprej izstopa s prilagodlj­ivostjo.
 ?? Fotografij­i Boštjan Okorn ?? C3 aircross ima zdaj izrazitejš­i sprednji del.
Fotografij­i Boštjan Okorn C3 aircross ima zdaj izrazitejš­i sprednji del.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia