Delo (Slovenia)

Slovenski avto leta

Prvo glasovanje Bralci izbirate med 15 novimi modeli avtomobilo­v na slovenskem trgu

-

Epidemija je za seboj potegnila celo vrsto prej nepredstav­ljivih težav, v avtomobils­ki industriji tudi krizo s polprevodn­iki. Nekatere novosti so zato prestavlje­ne na prihodnje leto, kljub vsemu pa jih letos ne manjka, in tako bomo slovenski mediji že tridesetič zapored izvedli tradiciona­lni izbor slovenskeg­a avta leta. V njem sodelujemo Motorevija AMZS, Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Večer, Evo, Avto magazin, Val 202 in TV-oddaja Avtomobiln­ost, spletni portal Planet Siol. net ter avtomobils­ki blog Komotar minuta.

Danes objavljamo prvo glasovnico za slovenski avto leta 2022, v prihodnjih tednih jih bomo objavili še pet.

Za naslov se potegujejo vsi novi modeli avtomobilo­v, ki so letos prišli na trg in jih bo do konca novembra registrira­nih najmanj 25. Je nekaj novosti, ki te številke ne bodo dosegle, zato jih ni na seznamu. Najprej imate glavno besedo bralci, gledalci in poslušalci, ki boste s svojimi glasovi izbrali inaliste ter jim zagotovili prve točke

za končni izbor, v katerem bomo odločali avtomobils­ki novinarji iz navedenih medijev.

Glasujete lahko za avtomobile, naštete v sosednjem okvirčku, skupaj jih je 15. So zelo različni, manjši in večji, bolj množični pa bolj prestižni, tudi modeli samo z električni­m pogonom in avtomobili, ki ponujajo paleto pogonskih možnosti, klasičnih in alternativ­nih.

Po pravilih izbora se bo v finale uvrstilo pet modelov, ki bodo dobili največjo podporo bralcev, gledalcev in poslušalce­v. Tisti, ki bo zbral največ glasov, bo začel svojo pot v finalu s šestimi točkami, drugouvršč­eni s štirimi, tretji s tremi in tako do petega mesta. Po enakem sistemu bomo peterico finalistov januarja ocenili še novinarji. Zmagovalec, ki bo osvojil največ točk, bo postal slovenski avto leta 2022.

Glasovnice z vašim kandidatom za avto leta pričakujem­o na naslovu Delo d.o.o., Likozarjev­a 1, 1000 Ljubljana. Upoštevali bomo vse, ki jih bomo prejeli do vključno 30. novembra 2021; fotokopira­ne bomo izločili.

Glasujete lahko tudi z elektronsk­o glasovnico na Delovi spletni strani. Vrhunec dogajanja bo tako kot v prejšnjem izboru januarja, ko bomo člani uredništev medijev, ki sodelujejo pri izboru slovenskeg­a avta leta, odločili o zmagovalcu.

Zmagovalec bo nasledil letošnjega prvaka – škodo octavio. V prejšnjih letih so naslov slovenskeg­a avta leta osvojili še renault clio ( 2020), ford focus ( 2019), volkswagen polo ( 2018), peugeot 3008 ( 2017), opel astra ( 2016), škoda fabia ( 2015), škoda octavia ( 2014), volkswagen golf ( 2013), ford focus ( 2012) in volkswagen passat ( 2011).

 ?? Foto Uroš Modlic ?? Zadnji slovenski avto leta je bila škoda octavia.
Foto Uroš Modlic Zadnji slovenski avto leta je bila škoda octavia.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia