Delo (Slovenia)

Toronto kot Istanbul 2017

Košarka Liga NBA pripravlje­na na slovenski obračun

- Jan Krstovski

Goran Dragić bo po gostovanju v Bostonu jutri odigral že tretjo tekmo sezone, ko bo s Torontom pričakal Dallas in Luko Dončića. Mavericks bodo po uvodnem porazu v Atlanti spočiti, trener Jason Kidd pa bo upal, da je imela njegova ekipa v Georgii res le slab večer. Čeprav tokrat ne bomo priča romanju slovenskih navijačev, bo najnovejši obračun Gorana Dragića in Luke Dončića paša za oči. V nedeljo ob 1.30 se bosta nekdanja reprezenta­nčna soigralca prvič pomerila v Torontu, kamor je Dragić odšel po šestih letih v Miamiju. Tam je v zadnjih letih vzniknilo slovensko romarsko središče, a tudi v Torontu je oba Slovenca že podpiralo lepo število rojakov. Dragić zdaj nosi dres edine kanadske ekipe v ligi NBA, le 24 ur po gostovanju v Bostonu ga čaka druga tekma v novi domovini.

»Slabše ne moremo igrati,« je po uvodnem porazu z Washington­om dejal Dragić, ki se je podal v 16. sezono v ligi NBA. »Luko poznam od 5. leta, igral sem z njegovim očetom, ki je bil moj mentor,« se je spominjal 35-letnik, ki pozna tudi bolj divjo plat mladega asa. »Vsi na Balkanu smo malce bojeviti, včasih pa, ko ne igramo dobro, malce ponorimo. A to je nekaj običajnega. Če nori tudi on? O, ja! Verjemite mi! Dobro ga poznam …« je bil navihan Dragić. Z gostujoče klopi bo dogajanje spremljal Igor Kokoškov, z Dragićem glavni arhitekt zmage na eurobasket­u 2017. Skupaj z Dončićem sezone nista odprla najbolje, saj je Atlanta s Traejem Youngom v četrtek nadigrala Dallas. Na semaforju je bilo ob koncu tekme 113:87, domači so vodili tudi že za 30 točk.

»Zadevali so, mi pa ne. Igrali so tudi izvrstno obrambo, mi nismo bili na svoji ravni. To je to,« je po porazu povedal 22-letni Ljubljanča­n, ki ga je odlično ustavil De'Andre Hunter. »Naš večer so zaznamoval­i meti, ki bi lahko šli tudi skozi obroč. V prvem polčasu v obrambi ne bi mogli igrati bolje,« je pred tekmo ob jezeru Ontario povedal Jason Kidd, ki se mu debitantsk­i nastop na klopi Teksašanov ni posrečil. V medsebojni­h obračunih z Dončićem s 3:2 v zmagah vodi Dragić.

 ?? Foto Blaž Samec ?? Igor Kokoškov (desno) in Goran Dragić.
Foto Blaž Samec Igor Kokoškov (desno) in Goran Dragić.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia