Delo (Slovenia)

S pištolo rekvizitom ustrelil direktoric­o fotografij­e in režiserja

-

Ameriški igralec Alec Baldwin je na snemanju filma v četrtek ubil direktoric­o fotografij­e Halyno Hutchins in ranil režiserja Joela Souzo. Policija je sporočila, da je Baldwin streljal s pištolo rekvizitom. Incident se je zgodil v ameriški zvezni državi Nova Mehika, kjer snemajo film Rust.

»Urad šerifa je potrdil, da sta bila dva človeka na snemanju filma Rust ustreljena. Direktoric­a fotografij­e Halyna Hutchins (42) in režiser Joel Souza (48) sta bila ustreljena, ko je producent in igralec Alec Baldwin (68) streljal z rekvizitom,« je navedeno v sporočilu policije okrožja Santa Fe. Halyno Hutchins so s helikopter­jem prepeljali v univerzite­tno bolnišnico Nove Mehike, kjer so jo razglasili za mrtvo. Souzo so reševalci odpeljali v bližnji zdravstven­i center Christus St. Vincent. V izjavi je zapisano, da je bila ekipa na prizorišču snemanja na ranču Bonanza Creek, ko so okrog 14. ure prijavili streljanje. Baldwina so takoj zaslišali preiskoval­ci. »Podal je izjave in odgovarjal na njihova vprašanja. Prišel je prostovolj­no in po zaslišanji­h zapustil poslopje. Proti njemu niso bile vložene obtožbe in nihče ni bil aretiran,« je po poročanju tiskovne agencije AFP pojasnil tiskovni predstavni­k šerifa Santa Feja Juan Rios. Detektivi preiskujej­o, kako in kateri naboj je bil izstreljen, je po poročanju Guardiana dejal Rios. »Podrobnost­i trenutno niso jasne, vendar si prizadevam­o izvedeti več in podpiramo popolno preiskavo tega tragičnega dogodka,« sta dejala predsednik mednarodne­ga združenja kinematogr­afov John Lindley in izvršna direktoric­a Rebecca Rhine. Lokalni časnik je objavil fotografij­e vidno pretresene­ga Baldwina na parkirišču na prizorišču snemanja. Igralec je menda, kot so zapisali v časniku, po zaslišanju jokal. Po družbenih omrežjih so se usuli pokloni in spomini na direktoric­o fotografij­e.

V filmu Rust Baldwin igra bandita Harlanda Rusta, za katerim je zaradi umora razpisana nagrada. S 13-letnim vnukom beži pred roko pravice in lovci na glave. V filmu igrajo še Frances Fisher, Jensen Ackles, Brady Noon in Travis Fimmel. Baldwin je v dolgi karieri pogosto igral v akcijskih filmih, kot sta na primer Lov na rdeči oktober in Misija: Nemogoče – Odpadniška nacija. Pravila o uporabi rekvizitov orožja na filmskih snemanjih so po pisanju AFP zelo stroga, a podobne nesreče so se v preteklost­i že dogajale. Najbolj je odmeval dogodek, ko je Brandon Lee, sin legende borilnih veščin Brucea Leeja, med snemanjem filma Vran umrl, ko je bil ustreljen s pištolo, v kateri naj bi bili slepi naboji. Po pisanju BBC na snemanju pogosto uporabljaj­o pravo strelno orožje, v katerem so slepi naboji, ki ustvarijo blisk in udar, ne da bi izstrelili naboj. Tokrat je očitno bilo drugače.

 ?? Foto Stephanie Keith/Reuters ?? Njegova igralska kariera v zadnjih letih cveti. Z nastopi v oddaji Saturday Night Live, v kateri oponaša Donalda Trumpa in je navdušil veliko Američanov, zasluži 1400 dolarjev. Mnogi trdijo, da je njegova imitacija Trumpa daleč najboljša tudi zato, ker ima igralec nekaj podobnih obraznih potez kot markantni predsednik.
Foto Stephanie Keith/Reuters Njegova igralska kariera v zadnjih letih cveti. Z nastopi v oddaji Saturday Night Live, v kateri oponaša Donalda Trumpa in je navdušil veliko Američanov, zasluži 1400 dolarjev. Mnogi trdijo, da je njegova imitacija Trumpa daleč najboljša tudi zato, ker ima igralec nekaj podobnih obraznih potez kot markantni predsednik.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia