Delo (Slovenia)

Človek je star toliko, kolikor se počuti

-

Britanska kraljica Elizabeta II. je zaradi preiskav noč s srede na četrtek preživela v bolnišnici, vendar se je v četrtek vrnila v grad Windsor in je dobro razpoložen­a, so po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočili iz Buckingham­ske palače. Petindevet­desetletna monarhinja je v sredo odpovedala uradni obisk na Severnem Irskem, iz Buckingham­ske palače so sporočili, da so ji zdravniki priporočil­i počitek ter da vzrok za obisk bolnišnice ni covid-19. Kraljico so pregledali specialist­i v zasebni bolnišnici kralja Edvarda VII. v središču Londona,

so poročale tuje tiskovne agencije. »Upoštevajo­č zdravniške nasvete, naj nekaj dni miruje, je bila kraljica v sredo na preliminar­nih preiskavah. V dvorec Windsor se je vrnila v času kosila in je dobro razpoložen­a,« so sporočili iz palače. Kraljica, ki je na prestolu od leta 1952, že opravlja svoje dolžnosti, so dodali.

Odkar se je v začetku oktobra vrnila s posestva Balmoral na severovzho­du Škotske, ima natrpan urnik, je poročala tiskovna agencija AFP. Prejšnji teden je imela govor na odprtju valižanske skupščine v Cardiffu, konec tedna je preživela dan na dirkališču v Ascotu. V ponedeljek je imela virtualno avdienco pri novem generalnem guvernerju Nove Zelandije, v torek pa je sprejela dva veleposlan­ika, prav tako prek videopovez­ave. V torek zvečer je v Windsorju gostila sprejem voditeljev mednarodni­h podjetij, je poročala agencija

AFP. Elizabeta II. je pred dnevi zavrnila hudomušno nagrado za starejše, ki jo podeljuje britanska revija Oldie, ker da pri 95 letih še ne izpolnjuje kriterijev za to nagrado. Njeno veličanstv­o verjame, da je človek star toliko, kolikor se počuti, so za revijo pred dnevi sporočili iz kraljičine palače.

 ?? Foto Geoff Caddick/AFP ?? Kraljico so letos predlagali za nagrado starček leta za njeno vodenje monarhije med epidemijo ter v pričakovan­ju 70-letnice vladanja, ki bo prihodnje leto.
Foto Geoff Caddick/AFP Kraljico so letos predlagali za nagrado starček leta za njeno vodenje monarhije med epidemijo ter v pričakovan­ju 70-letnice vladanja, ki bo prihodnje leto.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia