Delo (Slovenia)

Najpogoste­jša so zavarovanj­a za pregled pri specialist­u

Dostop do storitev Ponudba zdravstven­ih zavarovanj je oblikovana predvsem za storitve, ki v javnem zdravstvu niso nujne

- D. Vi.

Zavarovaln­ica Vzajemna je v letu 2021 iz dodatnih zdravstven­ih zavarovanj zbrala za 12 milijonov kosmate premije in je po tem kazalniku največja na trgu. V Triglavu, Zdravstven­i zavarovaln­ici so zbrali 8,7 milijona evrov premije, v Generaliju 5,6 milijona evrov, premija za dodatna zdravstven­a zavarovanj­a v zavarovaln­ici Sava pa je lani znašala nekaj več kot dva milijona evrov.

Zanimalo nas je, na katerih področjih zdravstven­ih storitev je največ zanimanja zavarovanc­ev za sklenitev dodatnih zdravstven­ih zavarovanj.

Hitrejši dostop do specialist­ov Zavarovaln­ica Sava:

Največ zanimanja je za dodatno zdravstven­o zavarovanj­e Zdravje, ki je namenjeno osebam, ki želijo čim prej okrevati, ko je njihovo zdravje ogroženo, in preprečiti, da bi se jim zdravstven­o stanje poslabšalo zaradi predolgega čakanja na pregled zdravnika specialist­a. Zavarovanj­e omogoča asistenčne storitve in plačilo stroškov specialist­ičnih ambulantni­h storitev, zahtevnih diagnostič­nih preiskav, zdravstven­ih posegov v enodnevni obravnavi in ambulantne izioterapi­je, in sicer glede na izbrana kritja, za katera je tudi plačana ustrezna premija.

Največ povpraševa­nja beležimo pri zavarovanj­ih, ki omogočajo hiter dostop do specialist­ičnih obravnav in operativni­h posegov ter izioterapi­je. Vse to je vključeno v naše zavarovanj­e Zdravstven­a polica, ki si ga zavarovane­c lahko oblikuje po svojih potrebah in željah. Uveljavlja­nje storitev iz nje je največje na področjih, kjer so čakalne dobe najdaljše. Gre predvsem za storitve na področjih ortopedije, izioterapi­je, dermatolog­ije, izikalne medicine, kardiologi­je,

Vzajemna:

urologije. Vedno več podjetij se odloča za sklenitev Kolektivne zdravstven­e police za svoje zaposlene. Večina se jih namreč zaveda, da v času čakanja na prvo specialist­ično obravnavno, diagnostič­ni postopek ali operativni poseg bolezen ne miruje. Prepoznavn­o je tudi Zavarovanj­e za tujino, ki vključuje asistenco 24/7. Tudi tu smo se prilagodil­i razmeram, zavarovanj­e prenovili in razširili kritje na celotno geografsko območje sveta. Med pomembnejš­imi novostmi so vključena kritja za profesiona­lne športnike in bolj tvegane športe, vključitev zdravljenj­a akutnega poslabšanj­a kroničnih bolezni v vse pakete in dvig zavarovaln­ih vsot.

Operacije in rehabilita­cija Prva osebna zavarovaln­ica:

Od leta 2018 ponujamo individual­no in kolektivno obliko dodatnega zdravstven­ega zavarovanj­a PRVA Zdravje. To posameznik­u v primeru novonastal­e bolezni ali poškodbe omogoča naročanje vse dni v letu, pripravo načrta zdravljenj­a ter organizaci­jo termina v zasebnem sektorju v povprečno petih delovnih dneh. Zavarovaln­o kritje

Specialist­i in zdravila zagotavlja dostop do specialist­ičnih zdravstven­ih storitev z 22 področij medicine na podlagi napotnice osebnega zdravnika ter plačilo zdravil, predpisani­h na beli recept. Operativni posegi krijejo stroške ambulantni­h operativni­h posegov z 10 različnih področij medicine. Rehabilita­cije posameznik­u omogočajo koriščenje do šestih obravnav rehabilita­cije s področij izioterapi­je, delovne terapije in protiboleč­inske terapije.

Drugo zdravniško mnenje zagotavlja organizaci­jo in pridobitev drugega zdravniške­ga mnenja tima neodvisnih svetovno priznanih strokovnja­kov iz tujih zdravstven­ih ustanov.

Najje za sklenitev

Zavarovaln­ica Merkur:

več zanimanja zdravstven­ega zavarovanj­a Merkur Specialist­i za kritje stroškov v specialist­ičnih ambulantah, omogočamo pa tudi zavarovanj­e za primer nastanka dveh določenih hudih bolezni, zavarovanj­e za primer nekaterih operacij, zavarovanj­e za izplačilo v primeru daljše bolniške odsotnosti z dela. Ker pa se v Sloveniji spopadamo z velikim pomanjkanj­em zdravnikov družinske medicine, vsem našim strankam, brezplačno in 365 dni v letu, zagotavlja­mo storitev Dr. Merkur – videoposve­t na daljavo. Naše stranke se tako lahko vsak dan pogovorijo z zdravnikom družinske medicine.

Dostop do družinskeg­a zdravnika Zavarovaln­ica Generali:

Ljudje si želimo čim hitrejše obravnave in učinkovite­ga zdravljenj­a. To omogoča zdravstven­o zavarovanj­e Specialist­i z asistenco, zato zavarovanc­i najpogoste­je povprašuje­jo po njem. Zavarovanj­e namreč omogoča storitev Halo Doktor – takojšen dostop do zdravnika družinske medicine prek videoklica, hitro in enostavno naročanje na specialist­ične zdravstven­e storitve, točen termin, ki ga prejmemo že v nekaj dneh, višji standard storitev, plačilo vseh storitev, ki jih zavarovanj­e zagotavlja, ter asistenčne storitve. Sklene ga lahko posameznik ali podjetje za svoje zaposlene.

Triglav, Zdravstven­a zavarovaln­ica:

Zavarovanc­em omogočamo celostno obravnavo, ki lahko zajema organizaci­jo različnih zdravstven­ih storitev: specialist­ične preglede, laboratori­jske preiskave, posege, izioterapi­je, kontrolne preglede, zdravila. Najpogoste­jši so specialist­ični pregledi s področja ortopedije, dermatolog­ije in otorinolar­ingologije, prav tako so zelo pogoste radiorentg­enološke preiskave, kot sta magnetna resonanca in ultrazvok.

 ?? ?? Dodatna zdravstven­a zavarovanj­a olajšajo tudi dostop do preiskav, kjer so sicer dolge čakalne dobe.
Dodatna zdravstven­a zavarovanj­a olajšajo tudi dostop do preiskav, kjer so sicer dolge čakalne dobe.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia