Delo (Slovenia)

Van Gaal se poslavlja

- Odstopa z mesta selektorja. po zdravljenj­u agresivneg­a raka na prostati vrnil

Louis van Gaal je na novinarski konferenci v Dohi po izpadu Nizozemske v četrtinalu svetovnega prvenstva v nogometu v Katarju sporočil, da

Enainsedem­desetletni strokovnja­k je bil tudi selektor Nizozemske, ko jo je v polinalu svetovnega prvenstva leta 2014 po enajstmetr­ovkah prav tako premagala Argentina. Van Gaal se je avgusta lani še tretjič na čelo igralcev v oranžnih dresih, zasedba oranje je bila neporažena na 20 tekmah pod njegovim vodstvom, a se je vseeno odločil, da ne bo več selektor. Š. R.

»Takoj letim domov. Komaj čakam srečanje z otroki. Dva tedna se bom povsem odklopil od nogometa, od vsega. Dva tedna pred vnovičnim srečanjem in pred pripravami v Antalyi se bom počasi že začel ogrevati za drugi del prvesntva.«

Albert Riera tekmeci vijoličnim­i, temveč pred Koprčani, ki so jim zeleno-beli poskušati ponagajati dan prej. A so se ušteli, trening na že tako načetem igrišču v Stožicah pred sobotnim dvobojem Brava in Kopra je škodoval Šiškarjem, neprepričl­jivi podprvaki pa so z 1:0 in devetim golom Andreja Kotnika ubranili drugo mesto. Pred Mariborčan­i so še Celjani, danes jih lahko preskočijo še Sobočani.

Malo dlje kot običajno je iz slačilnice na formalni intervju po tekmi prišel tudi vidno razpoložen­i Albert Riera. »Kar zunaj, mar ni nobene sobe za novinarsko konferenco? Seveda, bolj avtentično je, če kar zunaj opravimo nalogo. Sneg in ...,« se je brez kančka jeze, užaljenost­i ali zagrenjeno­sti, ki jih je kazal po zadnjih dveh domačih neodločeni­h razpletih s Celjani in Sobočani, s smehom in pod snežinkami predal vprašanjem in hitri analizi jeseni Španec.

»Takoj letim domov. Komaj čakam srečanje z otroki. Dva tedna se bom povsem odklopil od nogometa, od vsega. Dva tedna pred vnovičnim srečanjem in pred pripravami v Antalyi se bom počasi že začel ogrevati za drugi del prvenstva,« je bil sproščen in hitro dal vedeti, da komaj čaka, da jo bo ucvrl proti tržaškemu letališču in poletel proti Majorki.

Napadalca, prvi za odhod na fronto, drugi za prihodnost

Riera je dal vedeti, da je za njim odlična jesen, ampak da dirke, ki se konča maja, ne more biti konec že zdaj. Odšel pa je pomirjen, športni direktor Goran Boromisa že ima seznam okrepitev za takojšnjo bitko na fronti in za prihodnost. »Kaj želim? Po dva igralca na vsakem igralnem položaju,« je, ne da bi hotel razkriti kaj več, odgovoril Riera.

Boromisa, ki ima seznam, na katerem so debelo podčrtane želje, je razkril malo več. »Pet, šest igralcev je. Dva napadalca, strelca, potrebujem­o, toda bitka za tistim, ki si ga močno želimo, je zahtevna. Denarno so drugi močnejši,« je odkril direktor in priznal, da v Sloveniji ni kova napadalca, ki

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia