Delo (Slovenia)

Krimu že pošteno teče voda v grlo

Rokomet Ljubljanča­nke v ligi prvakinj še enkrat priznale premoč Odenseju

- Peter Zalokar

Ne steče in ne steče rokometaši­cam Krima M ercatorja. Na Danskem so se bolje upirale Odenseju kot pred tednom v Ljubljani, toda še enkrat zapustile igrišče razočarane. To je bil že šesti poraz v osmih tekmah za ekipo trenerja Dragana Adžića, ki se ji osnovni cilj, uvrstitev v izločilne boje lige prvakinj, vse bolj izmika.

Krim vnovič ni znal izkoristit­i 16 obramb brazilske vratarke Barbare Arenhart, tudi ne dobre dnevne forme Barbare Lazović in Aleksandre Rosiak. Bolje se je prilagodil danski obrambni različici 5-1 kot v Tivoliju, kjer je klonil s 23:29, a ruska zvezdnica Darja Dmitrijeva (strel 1:5) še vedno ne najde med reprezenta­nčnim premorom izgubljene forme, podobno velja za francosko veteranko Alisson Pineau.

Reprezenta­ntka Tjaša Stanko zaradi zdravstven­ih težav sploh ni stopila v igro, prav tako načeta strelska rekorderka LP Jovanka Radičević je dosegla vsega en gol. Za rešitev sezone bo Adžić potreboval več razpoložen­ih igralk, že v sobo

Poljakinja Aleksandra Rosiak je dosegla šest golov. to v Brestu, kjer bo Krim odigral zadnjo letošnjo evropsko tekmo, bo zmaga praktično že nujna.

Vse je bilo v redu do 10:10 v končnici prvega polčasa, toda potem je nastopil mrk in Odense, ki je tudi lani dvakrat vzel mero Krimu, je dosegel pet zaporednih zadetkov. Zaostanka gostje niso več nadomestil­e, čeprav jim gredo pohvale za bojevitost v drugem delu, v katerem so se z dobro obrambo približale na 21:23 in imele dva napada za minus 1. Toda Lazovićeva in Rosiakova nista več zmogli vleči voza in Danke so zanesljivo prišle do pomembne zmage.

Krim zdaj za Brestom, ki ga je ugnal tik pred evropskim prvenstvom, in Ferencvaro­sem, s katerim je izgubil doma, zaostaja za tri točke. Enega od njiju bo moral premagati v gosteh, če želi ujeti odrešilno šesto mesto v skupini A, ki bi ohranjalo upanje na dober konec sezone, od katere so si v klubu obetali veliko.

»Dobro smo se pripravile na obrambo tekmic 5-1, a naredile smo preveč tehničnih napak. Odigrale smo bolje kot pred tednom dni, borile smo se do konca in na igrišču pustile srce,« je povedala Poljakinja Rosiakova. Adžić je dodal: »Naredili smo korak naprej v primerjavi s preteklim tednom, žal pa ni bilo dovolj. Ključna je bila že razlika štirih zadetkov ob polčasu.«

Odense: Krim Mercator 26:22 (15:11)

Sydbank Arena, gledalcev 1200, sodnici Praštalo in Balvan (BiH).

Odense: Reinhardt (11 obramb), Thörn; Aardahl 3 (1), Pedersen 1, van Wetering 4, Iversen 2,Fagerberg, Ikehara 2, Løseth, Groot 2, Vollebregt, Højlund 4, Housheer 7 (1), Mejlvang, Hagesø 1; Krim Mercator: Arenhart 1 (16 obramb), Risović; Radosavlje­vić 1, Radičević 1, Stanko, Pineau 2, Abina, Žabjek, Dmitrijeva 1, Klemenčić 1, Ljepoja 2, Varagić 1 (1), Lazović 5, Kovarova, Rosiak 6, Svetik 1; sedemmetro­vke: Odense 3 (2), Krim Mercator 2 (1); izključitv­e: Odense 6, Krim Mercator 10.

 ?? Foto ABA ?? Yogi Ferrell (levo) in Dante Exum sta bila bila najučinkov­itejša košarkarja derbija v Stožicah.
Foto ABA Yogi Ferrell (levo) in Dante Exum sta bila bila najučinkov­itejša košarkarja derbija v Stožicah.
 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia