Delo (Slovenia)

Med postopkom izgubil zavest in umrl

Preiskava smrti Mladeniča so policisti vklenili zaradi nočnega razgrajanj­a

- Ju. P.

Na območju Raven na Koroškem je včeraj ponoči med policijski­m postopkom umrl mladenič, vzrok smrti pa bodo ugotavljal­i s sodno obdukcijo. Posebna komisija bo ocenila ustreznost policijske­ga postopka in uporabe prisilnih sredstev.

Kot je namreč včeraj sporočila Milena Trbulin, tiskovna predstavni­ca Policijske uprave Celje, so ponoči oziroma včeraj okoli pol štirih zjutraj prejeli obvestilo občana, ki je poklical pomoč, saj je v stanovanju stanovanjs­kega bloka na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem razbijal in razgrajal mlajši moški, ki naj bi bil pod vplivom neznanih substanc.

»Ko sta policista Policijske postaje Ravne na Koroškem prišla na kraj, je v stanovanju dejansko razgrajal mlajši moški. Policista sta na kraj poklicala reševalce, moškega pa obvladala in mu nadela sredstva za vklepanje in vezanje. Moški se je za krajši čas pomiril, nato pa začel znova razgrajati, nakar je nekaj minut po prihodu reševalcev izgubil zavest,« je pojasnila Trbulinova. Nato pa je mladenič po njenih besedah kljub takojšnjem­u oživljanju policistov in reševalcev na kraju umrl. Kot je še pojasnila predstavni­ca PU Celje, so o dogodku obvestili državno tožilko in preiskoval­no sodnico, ki je za pokojnega odredila sodno obdukcijo. »Z zadevo smo seznanili tudi Specializi­rano državno tožilstvo,« je še pojasnila in dodala, da bo vršilec dolžnosti generalneg­a direktorja policije na podlagi zakona o nalogah in pooblastil­ih policije imenoval komisijo za oceno zakonitost­i in strokovnos­ti uporabljen­ih prisilnih sredstev.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia