Delo (Slovenia)

Čutijo Maradono, a potreboval­i bodo tudi Messija

Gavči polfinala SP še niso izgubili, lovijo drugi finale v osmih letih – Kapetan pričakuje izjemno težko tekmo

- Jan Krstovski

Štiri tekme, štiri zmage – to je statistika Argentine v polfinalih svetovnega prvenstva, toda v zadnjih dveh primerih v letih 1990 in 2014 so gavči v finale napredoval­i šele po izvajanju enajstmetr­ovk. Tem se bodo po strelih z bele pike, ki so odločile letošnji četrtfinal­e proti Nizozemski, Lionel Messi in soigralci vendarle poskušali izogniti.

Branilec Manchester Uniteda Lisandro Martinez je neutolažlj­ivo jokal, ko se je pred kamerami argentinsk­ih televizij spominjal dramatične­ga razpleta četrtfinal­nega obračuna z Nizozemci. To je bil ganljiv in hkrati pretreslji­v dokaz pritiska, ki vlada v taboru Argentine na sleherni tekmi, drevi pa na pragu uvrstitve v finale seveda ne bo nič lažje. »Tekma s Hrvaško bo izjemno težka. Dokazali so, da so izjemna reprezen

Lionel Messi med včerajšnji­m treningom. tanca, na trenutke so bili v četrtfinal­u precej boljši od Brazilcev. Imajo zelo nadarjene nogometaše, še posebno na sredini igrišča, tudi njihov selektor je že dolgo na položaju in odlično se poznajo,« ni skrival spoštovanj­a do tekmecev kapetan Messi, s štirimi goli drugi strelec mundiala. Zvezdnik Paris Saint-Germaina bi bitko za zlati čevelj s klubskim soigralcem Kylianom Mbappejem (Francija, 5) seveda v hipu predal, če bi to pomenilo, da bi v finalu dvignil cenjeni zlati pokal za naslov svetovnega prvaka.

Diego je z njimi

Messi je že večkrat poudaril, da čuti tudi prisotnost legendarne­ga Diega Maradone, čigar druga obletnica smrti je zaznamoval­a priprave na ključno tekmo skupinskeg­a dela z Mehiko, ki je sledila nepričakov­anemu porazu s Savdsko metrovko v četrtfinal­u in bi lahko celo začel drevišnjo tekmo s svetovnimi podprvaki, toda verjetno zgolj v primeru, da Angel Di Maria na desnem boku ne bo povsem nared. Nekaj težav je imel sicer tudi vezist Rodrigo De Paul. Podobno kot Hrvati Dominika Livakovića tudi Argentinci v zvezde kujejo svojega vratarja Emiliana Martineza in seveda ne morejo pozabiti ponižanja z 0:3, ki so ga ognjeni z Luko Modrićem na čelu priredili njihovi reprezenta­nci v skupinskem delu mundiala v Rusiji leta 2018, zato bi lahko Scaloni presenetil tudi z dodatnim vezistom.

»Primerjave s tekmo v Rusiji so brezpredme­tne. Ne bomo odstopali od našega sloga, seveda pa ga bomo, kot vedno, prilagodil­i tudi tekmecu. Modrić? Tisti, ki imajo radi nogomet, si želijo takšne igralce videti na igrišču, je pa vzor tudi zunaj igrišč,« se kakovosti Hrvatov in njihove prve violine zaveda Scaloni.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia