Delo (Slovenia)

Tudi sosedje so slišali kričanje in jok iz hiše

Nasilneža, ki naj bi na okruten način končal življenje matere treh otrok, so poznali kot človeka nagle jeze

- Aleksander Brudar

Potem ko so se v bolnišnici ves mesec borili za življenje 41-letnice, nad katero se je sredi novembra znesel njen 45-letni zakonski partner, so njeni svojci v teh dneh izvedeli najhujšo novico. Njeni trije otroci mame ne bodo več videli, saj je zaradi poškodb, ki jih ji je povzročil mož, ta je zdaj v priporu, umrla.

V sredo, 16. novembra, nekaj pred 20.30, so policisti na telefonsko številko za nujne primere 113 dobili klic, da naj bi v eni od stanovanjs­kih hiš v Novem mestu moški poskušal ubiti zakonsko partnerico. »Na kraj dogodka so bili takoj napoteni policisti in reševalci, ti so hudo poškodovan­o žensko oskrbeli in odpeljali v bolnišnico,« so dan pozneje sporočili z novomeške policijske uprave in nadaljeval­i, da na kraju 45-letnega osumljenca niso našli: »Zato so nemudoma sprožili akcijo za njegovo izsleditev.« Iskanje se je kmalu končalo, saj se je 45-letnik čez nekaj minut zglasil na policijski postaji, tam so mu odvzeli prostost in poklicali reševalce, da so mu oskrbeli lažje poškodbe.

Policisti so moškega s kazensko ovadbo zaradi takrat še poskusa umora privedli k preiskoval­nemu sodniku, ta pa je zanj po zaslišanju odredil pripor. V ponedeljek, torej skoraj en mesec po napadu, so z iste policijske uprave sporočili, da je žrtev umrla v bolnišnici. To tudi pomeni, da bodo storilca odslej obravnaval­i za umor in ne poskus tega kaznivega dejanja. Za to kaznivo dejanje je v našem kazenskem zakoniku predpisana kazen od 15 do 30 let zapora.

Napovedala je ločitev

Nesrečna Novomeščan­ka naj bi sicer že nekaj časa trpela v zakonu s štiri leta starejšim možem. Med drugim je bil menda tudi zelo ljubosumen, in ker je imela počasi tega dovolj, je napovedala ločitev. To naj bi ga očitno tako razburilo, da naj bi jo tistega dne davil pred očmi treh otrok. Po dejanju naj bi v navalu besa, kot so nam pripovedov­ali domačini, odšel iz hiše. Priča nasilnemu dogodku so bili menda tudi bližnji sosedje, saj naj bi slišali kričanje in jok iz družinske hiše.

Domnevnega storilca so tudi sicer poznali po tem, da je bil precej hitre jeze. Ljudje, s katerimi smo se pogovarjal­i, so nam razlagali, da je bil zelo nervozen, v družbi pa zelo nepriljubl­jen.

Kmalu so ga imeli dovolj tudi v enem od podjetij, saj tam druge rešitve, kot da ga odpustijo, menda niso našli. Tistega novembrske­ga dne naj bi v navalu besa svoji ženi povzročil tako hude poškodbe možganov, da je niti večtedensk­a pomoč zdravnikov ni ohranila pri življenju. Že ob sprejemu na urgenci je bila oškodovank­a, kot smo izvedeli, v zelo slabem stanju. Med tem poskušajo vsi odgovorni čim bolje dobro poskrbeti za otroke, ki so na tako krut način ostali brez mame in tudi brez očeta.

 ?? Foto Uroš Hočevar ?? Domnevni storilec je v priporu.
Foto Uroš Hočevar Domnevni storilec je v priporu.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia