Delo (Slovenia)

Utihnil je glas sijaja v temi

- Skupine The Walker Brothers. Dve leti pozneje je izšel

PMassimo

oslovil se je hrvaški pevec O nenadni smrti očeta in moža sta na facebooku včeraj poročali njegova hči in žena. »Po kratkem, a junaškem boju nas je zapustil oče, mož, ponos in ljubezen Massimo Savić. Čeprav je zapustil ta svet, bo večno živel v naših dušah; nasmejan, topel, močen, poln ljubezni in stkan iz umetnosti. Tvoji dekleti bova za vedno. Eni in Mirna«

Žalostno novico so potrdili tudi pri založbi Aquarius Records. Savić je umrl v bolnišnici Vinograd, kjer se je zdravil zaradi raka na pljučih. Rojen je bil 6. junija 1962 v Pulju. Srednjo šolo je obiskoval in končal v Zagrebu, kjer se je začela njegova glasbena kariera. Javnosti se je prvič predstavil leta 1983 kot vodja synth pop skupine Dorian Gray, ko je izdal prvi album Sjaj u tami. Proslavil se je z istoimensk­im singlom, priredbo skladbe

The Sun Ain't Gonna Shine Anymore

Savić.

njihov drugi album Za tvoje oči. Po razpadu skupine je Massimo v devetdeset­ih letih minulega stoletja začel samostojno kariero in v sodelovanj­u z Zrinkom Tutićem izdal štiri albume. Po petih letih premora je izdal album s preprostim naslovom Massimo, sledila sta mu albuma Vještina in Vještina 2, ki sta ga vrnila v vrh hrvaške popularne pop rock glasbe ter ga potrdila kot enega od najboljših pevcev na tem območju.

Sredi leta 2011 je izdal veliko uspešnico Iz jednog pogleda, za katero je besedilo in glasbo napisal Predrag Martinjak. To je bilo prvo sodelovanj­e Massima s Peggy, ki se je nadaljeval­o do konca njegovega življenja, so o pokojnem glasbeniku zapisali v Jutarnjem listu.

V karieri je dobil kar devet diskografs­kih nagrad porin, izdal je 17 samostojni­h albumov. Zadnji je bil Sada, ki ga je izdal leta 2018. Osemkrat je bil nominiran za medijsko nagrado zlati studio, ki jo je dvakrat tudi dobil, za pesem leta in za najboljšeg­a pevca.

 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia