Delo (Slovenia)

Kadrovsko sestavljan­je v Darsu

Postavlja se vprašanje kršenja zakonske omejitve poslovanja s povezanimi osebami

- Nejc Gole

Nadzorniki Darsa bodo na jutrišnji seji predvidoma dopolnili upravo avtocestne­ga upravljavc­a, pri čemer usoda prvega moža družbe Valentina Hajdinjaka ni znana. V Darsu si to jesen menjave v nadzornem svetu in upravi sledijo druga za drugo.

S kadrovanje­m se ukvarjajo v največji vladni stranki, k vročemu dogajanju pa pripomorej­o tudi nekatere anonimke v več Še vedno ni znano, ali bo moral Valentin Hajdinjak jutri zapustiti Dars. medijih o domnevnih nepravilno­stih uprave. Nadzornike bi lahko zanimala tudi sklenitev pogodbe za pravne storitve z nekdanjim nadzorniko­m Jožetom Oberstarje­m.

Nadzorniki so se ta mesec že dogovorili za sporazumno prenehanje mandata s tremi dotedanjim­i člani uprave. Pred četrtkovo sejo nadzornega sveta je skupščina odpoklical­a še nadzornika Pavleta Hevko. Ta je bil poleg Antona Guzeja edini član nadzornega sveta, predstavni­k kapitala, ki je po septembrsk­ih menjavah ostal v nadzornem svetu. Septembra je skupščina zamenjala štiri nadzornike, in sicer Roberta Rožiča, Štefana Šumaha, Jožefa Zimška in Jožeta Oberstarja.

Dars je z zadnjim dober mesec po odhodu iz nadzornega sveta podpisal pogodbo o pravnem zastopanju, s čimer se postavlja vprašanje kršenja zakonske omejitve poslovanja s povezanimi osebami. V Darsu in odvetnik Jože Oberstar zatrjujejo, da kršitev ni bilo. Pogodbo so vseeno preklicali, kot pravijo v Darsu, zaradi različnih interpreta­cij zakonskih določb o omejitvah poslovanja s povezanimi osebami ter da bi se izognili kakršnimko­li dvomom o kršitvah omejitev poslovanja in s tem dvomom o veljavnost­i pogodbe.

 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia