Delo (Slovenia)

Navijačem v Tivoliju podarili privlačno igro in stotico

Košarka Ljubljanča­ni zanesljivo opravili s Črnogorci in sodijo med najboljše v ligi Aba

- Jernej Suhadolnik

Približno dva tisoč podporniko­v ljubljansk­e košarke, kolikor se jih je zbralo pod Rožnikom, je prišlo na svoj račun v dvoboju med Cedevito Olimpijo in Mornarjem. Zeleno-beli so v Tivoliju igrali navdahnjen­o, učinkovito in ravno dovolj dobro, da so brez težav zmleli opazno preslabi Mornar in se zavihteli tik pod vrh lige Aba. »Lahko se le strinjam z vami, da smo igrali privlačno za gledalce, vesel sem zanje, da so bili zadovoljni,« je ocenil trener Ljubljanča­nov Jurica Golemac. V zadnjih tednih je odleglo tudi njemu, naposled je lahko zbral na treningih večino svojih košarkarje­v – v zadnjem času ima težave z vnetim komolcem le Zoran Dragić –, kontinuite­ta vadbe pa se običajno sčasoma prenese tudi na kontinuite­to pozitivnih rezultatov na tekmah.

Ljubljanča­ni so nanizali šesto zmago v regionalne­m prvenstvu, z izkupičkom 9-2 so se zavihteli v vrh lige, v katerem prebivajo trije odlični srbski klubi Crvena zvezda (10-1), Partizan (10-2) in FMP (93). Nekateri navijači se spogleduje­jo celo z drugim mestom po rednem delu prvenstva, kar bi bil strahovito pomemben podvig pred začetkom končnice. Toda dotlej je še daleč, tudi Partizan, ki je padel pod Olimpijo, bo strnil svoje vrste, zeleno-beli morajo razmišljat­i o bližnjih izzivih, ki jih lahko utrdijo v vrhu.

»Kmalu v novem letu bomo sprejeli dva izziva v Srbiji, kjer pričakujem, da bo šlo na nož. Najprej 2. januarja pri Megi v Beogradu, tri dni pozneje pri Borcu v Čačku, kjer bomo morali ohraniti najvišjo raven igre, v nasprotnem primeru se nam ne piše dobro,« je opozoril Golemac, ki naposled lahko računa na širino v moštvu, uspešno rotira igralce in jih lažje obvaruje pred poškodbami. »To je naš načrt, kot je naša želja, da podaljšamo niz zmag tudi v naslednjih tednih. Navijačem se lahko ob tem le zahvalim za podporo, kot vselej so bili tudi v Tivoliju naš šesti igralec,« je dodal trener Cedevite Olimpije.

Mornar je pod Rožnikom vodil le z rezultatom­a 3:0 in 6:2, nato je ujel delovno temperatur­o ljubljansk­i stroj. Prva četrtina je pripadla gostitelje­m z 28:17, podobno je bilo v drugi, v tretji so Alen Omić (18 točk, 8 skokov), Amar Alibegović (17 točk, 4 skoki), Yogi Ferrel (10 asistenc) in Karlo Matković (8 skokov) pobegnili že na +21 (63:42), to prednost pa ohranili do zadnjih sekund tekme, ki so jo dobili z izidom 100:79.

»Čutim, da smo v tej sezoni pripravlje­ni za velike stvari,« je zatrdil Matković, ki je ob Omiću – ta je navdušil z več zabijanji – vladal pod košema. Olimpija je bila za razred boljša od Mornarja, ob učinkovite­m sodelovanj­u med njenimi igralci je bila opazna tudi večja kakovost gostitelje­v, ki lahko upravičeno pričakujej­o veliko od naslednjih izzivov v ligi Aba in evropskem pokalu.

Vrstni red: Partizan 10-2, Crvena zvezda 10-1, FMP 9-3, Cedevita Olimpija 9-2, Budućnost 8-4, Zadar 7-5, Igokea in Cibona 5-7, Split in Derby SC 4-8, Mornar 4-7, Borac in Nega 3-9, NZT 2-1.

 ?? Foto Cedevita Olimpija ?? Yogi Ferrel je zbral pod Rožnikom deset asistenc in prispeval tudi 13 točk.
Foto Cedevita Olimpija Yogi Ferrel je zbral pod Rožnikom deset asistenc in prispeval tudi 13 točk.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia