Delo (Slovenia)

Bil je že čas, da gre na servis

- Foto Bogdan Cristel/Reuters

Dvakratni zmagovalec dirke po Franciji Alberto Contador je sporočil, da je pred božičnimi prazniki prestal operacijo, med katero so mu odstranili več kot sto benignih tumorjev, je poročala tiskovna agencija AFP. Španec je na instagramu objavil videoposne­tek, v katerem sedi na tleh na stopnicah. Na posnetku je dvignil majico in pokazal telo, trebuh, tesno prevezan s povoji. Tudi noge je imel povite od stegen do prstov, na rokah pa je imel obliže. »Bil je že čas, da grem na servis. Moral sem odstraniti nekaj lipomov in pokazalo se je, da jih imam več kot sto,« je zapisal eden od največjih kolesarski­h zvezdnikov 21. stoletja. Nato je pokazal na kolo, naslonjeno na steno za njim, in rekel, da upa, da se bo vrnil nanj v mesecu ali dveh. Lipom je nekancerog­eni maščobni tumor, ki običajno nastane med kožo in mišicami. Najpogoste­je gre za neškodljiv­o tvorbo, maščobno grudico, ki nastane pod kožo. Ponavadi se pojavi na okončinah, vratu, ramenih, hrbtu in trebuhu. Contador, ki je pred tremi tedni dopolnil štirideset let, je poleg dveh zmag v skupni razvrstitv­i Toura dvakrat zmagal tudi na italijansk­em Giru, trikrat pa je bil najboljši na španski Vuelti. Je eden od sedmih kolesarjev, ki so zmagali na vseh treh največjih tritedensk­ih kolesarski­h dirkah, in eden od dveh, ki sta na vseh treh zmagala več kot enkrat. Večino največjih uspehov je dosegel med letoma 2007 in 2015. Črn madež na njegovi karieri je pustil dopinški prekršek iz leta 2010. El Pistolero, kot je dobil vzdevek, je zaradi zlorabe prepovedan­e snovi klenbutero­l, ki odpravlja težave z dihanjem, ostal brez skupnih zmag na dirkah po Franciji in Italiji.

 ?? ?? Poleg dveh zmag v skupni razvrstitv­i Toura je dvakrat zmagal tudi na italijansk­em Giru, trikrat pa je bil najboljši na španski Vuelti.
Poleg dveh zmag v skupni razvrstitv­i Toura je dvakrat zmagal tudi na italijansk­em Giru, trikrat pa je bil najboljši na španski Vuelti.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia