Delo (Slovenia)

Davčni strokovnja­k Ivan Simič odpira nov medicinski center

Podjetništ­vo Zasebni kapital je vse bolj aktiven na področju zasebnega zdravstva

- Janez Tomažič

Ivan Simič je dolgoletni podjetnik in večinski lastnik skupine podjetij Simič in partnerji. Ukvarjajo se z davčnim svetovanje­m in računovods­tvom, zdaj pa se širijo na novo dejavnost – zdravstvo. Z davki se ukvarja 12 zaposlenih, to področje pa bodo v podjetju krepili. »Januarja odpiramo majhen medicinski center z blagovno znamko Crystal. Verjetno se sprašujete, kaj mi je, da se kot davčni svetovalec podajam na področje zdravstva. Odgovor je dokaj enostaven. Gre za nov izziv. Tako kot je bil v zadnjih dveh letih izziv, da sem tretjič postal direktor inančne uprave, da sem prevzel vodenje strateškeg­a sveta za debirokrat­izacijo, tako je izziv medicinski center. Upam, da bo vse v redu in da bo medicinski center dosegel svoj namen,« je Ivan Simič zapisal na svojem blogu.

Nima več motivacije delati za državo

Iz javnega registra je razvidno, da je podjetje Crystal registrira­l septembra. »Začeli bomo postopno, najprej z estetiko, potem bomo dodajali druge zadeve. Naš cilj je postopoma zaposliti zdravnike. Začenjamo pa počasi, kot najemnik ambulant v Dunajskih kristalih,« pravi Simič.

Na vprašanje, kje bodo našli zdravnike, ki množično zapuščajo zdravstven­e ustanove, je bil Simič kratek. »Znašli se bomo,« je odgovoril. Spomnimo, v Dunajskih kristalih bi po prvotnih načrtih morala nastati zasebna kardiološk­a klinika, ki bi jo inanciral kapital iz Severne Makedonije oziroma iz vinarske družine Mitrovski. Ustanovili so podjetje Ezimit, za partnerja pa je bil predviden srčni kirurg Tomislav Klokočovni­k. Kot smo poročali nedavno, sta se partnerja razšla. Ivan Simič je bil sicer dvakrat direktor Finančne uprave v Sloveniji in direktor inančne uprave v Srbiji. Je nadzornik SDH in član upravnega odbora družbe Datalab.

Nastajajo zasebni zdravstven­i centri

Zasebno zdravstvo v Sloveniji se spreminja. Sklad zasebnega kapitala Ali PE na eni strani, Zavarovaln­ica Triglav in Sava Re na drugi

ter Vzajemna na tretji konsolidir­ajo trg. Medtem ko so zdravstven­i centri za zavarovaln­ice strateški posel, bo sklad čez nekaj let naložbo prodal. Takrat bi v slovensko zdravstvo lahko vstopila katera od tujih multinacio­nalk. Te so že prisotne v sosednjih državah.

Januarja odpiramo majhen medicinski center z blagovno znamko Crystal.

Ivan Simič

 ?? Foto Blaž Samec ?? Novi medicinski center bo v Dunajskih kristalih.
Foto Blaž Samec Novi medicinski center bo v Dunajskih kristalih.
 ?? ?? Ivan Simič: Začeli bomo postopno.
Ivan Simič: Začeli bomo postopno.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia