Delo (Slovenia)

Po 26 minutah dremeža sta se Dončić in Dallas le prebudila

Košarka Slovenski zvezdnik z 39 točkami vnovič spravil Houston na kolena – Clevelando­v prvi as je odgovoril z 71 točkami proti Goranu Dragiću

- Eduardo Brozovič

Dve zaporedni nagradi za najboljšeg­a košarkarja tedna v zahodni konferenci lige NBA nista za dolgo uspavali Luke Dončića. Pravzaprav le do 26. minute gostovanja v Houstonu. Do takrat je dosegel zgolj deset točk ob metu iz igre 3:12, Dallas pa je zaostajal z 18 točkami razlike. Kot že ničkolikok­rat doslej pa je pravočasno pokazal zobe in popeljal svoje moštvo do sedme zaporedne zmage (111:106). Toliko jih je zadnjič nanizalo marca 2011, nekaj mesecev pred osvojitvij­o edine šampionske lovorike.

Dallas je v zadnjih desetih dneh kar trikrat dobil teksaški derbi s Houstonom, kar samo po sebi še ni podvig, saj so dvakratni prvaki lige NBA iz let 1994 in 1995 daleč od dni, ko jih je vodil legendarni Hakeem Olajuwon. Z izkupičkom 10:27 so prepričlji­vo zadnji med zahodnimi zasedbami, medtem ko je Dončićeva četa (22:16) četrta in najbolj vroča v konferenci. Toda pred začetkom serije uspehov se je kar nekajkrat opekla proti slabše uvrščenim tekmecem, denimo proti Orlandu, Minnesoti, Torontu, Detroitu in 17. novembra tudi proti Houstonu na domačem parketu. su dvoboja v Houstonu dosegel 29 točk in na šesti zaporedni tekmi zbral vsaj 32 točk. Čeprav mu meti za tri točke niso šli najbolje od rok (1:9), se je izkazal z 39 točkami ob skupnem metu iz igre 10:26 in prostih metih 18:22, v 41 minutah igre pa dodal 12 skokov in 8 asistenc.

Mitchell najbolje v 17 letih

Slovenski as je tako še za odtenek izboljšal svoje povprečje v sezoni na 34,3 točke, s katerim na lestvici najboljših strelcev vodi pred Joelom Embiidom iz Philadelph­ie (33,5) in Giannisom Antetokoun­mpom iz Milwaukeej­a (32,1), s katerim bi se lahko letos srečal v reprezenta­nčnem dresu. Slovenija se bo namreč med pripravami za svetovno prvenstvo dvakrat pomerila z Grčijo, 2. avgusta v Ljubljani in dva dneva pozneje v Atenah. Na sedmo mesto v sezoni se je bliskovito povzpel Donovan Mitchell z 29,3 točke. Clevelando­v branilec je ob zmagi nad Chicagom s 145:134 po podaljšku (Goran Dragić je pri po

 ?? Taormina/USA Today Sports Foto Troy ?? Luka Dončić nikakor ni najhitrejš­i košarkar v ligi NBA, toda tekmeci ga nikakor ne morejo ujeti.
Taormina/USA Today Sports Foto Troy Luka Dončić nikakor ni najhitrejš­i košarkar v ligi NBA, toda tekmeci ga nikakor ne morejo ujeti.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia