Delo (Slovenia)

Na stotine milijonov za sončno energijo

Okolje, podnebje in energija Kandidat meni, da je največji izziv promet

- Borut Tavčar

»Okrog nas je zelo veliko izzivov, večina težav pa je izvira iz razmer zunaj Slovenije,« je Bojan Kumer opisal vodenje ministrstv­a za infrastruk­turo od 1. junija 2022, ki ga bo zdaj nadaljeval kot minister za okolje, podnebje in energijo. Napovedal je povečano podporo za sončne elektrarne, referendum za drugo jedrsko elektrarno ter tudi nujnost ukrepanja v prometu, ki je glavni onesnaževa­lec v Sloveniji.

Energija mora biti cenovno dostopna, pravi Kumer in dodaja, da je ključno, da se pripravimo na konec krize. V postopku je zakon o umeščanju obnovljivi­h virov v prostor, podpore so namenjene tudi za hranilnike, za tiste vlagatelje v sončne elektrarne, ki nimajo dovolj zmogljiveg­a omrežja. V prihodnje nas čaka pospešeno vlaganje v obnovljive vire energije in krepitev podnebne politike, napoveduje Kumer. Zakon bo namenjen predvsem pospešenem­u postavljan­ju sončnih elektrarn, te bodo lahko tudi ob cestah, na kmetijskih površinah, na vodah in drugod. To gre z roko v roki z evropskim denarjem, ki ga bo več kot 500 milijonov evrov, doma pa bodo zagotovili več kot 350 milijonov evrov.

Sončna energija je dosegljiva vsem državljano­m in tudi nekaterim podjetjem, poleg tega je potencial sonca desetkrat večji kot potencial verige hidroelekt­rarn na srednji Savi. HE Mokrice pa bo treba končati, pravi Kumer, ki upa, da bo Slovenija dobila tudi več novih vetrnic. Prvo geotermaln­o elektrarno bodo zagnali poleti, to bo koristen pilotni projekt, meni Kumer, ki pa geotermaln­o energijo vidi predvsem kot vir ogrevanja. Med rešitvami za večjo sprejemlji­vost vetrnic in drugih projektov so energetske skupnosti ter tudi prispevki za lokalne skupnosti, meni Kumer.

Javni potniški promet je hrbtenica čistejšega prometa. Upravljave­c je ustanovlje­n, sledi usklajevan­je voznih redov javnega prevoza. Kumer opozarja, da je javni promet podhranjen že več let, uskladitev voznih redov vlakov in avtobusov bo tudi zato bolj postopna, kot bi si želeli.

Slovenija je jedrska država, moramo pa poskrbeti za jedrske odpadke in boljše upravljanj­e sklada za razgradnjo. Sedanja jedrska elektrarna je tik pred pridobitvi­jo dovoljenja za podaljšanj­e obratovanj­a do leta 2043, je povedal Kumer. Za novo jedrsko elektrarno bo vlada proučila vse mogoče alternativ­ne rešitve in s širšim krogom poznavalce­v tudi preverila njene okoljske vplive. Najpozneje do konca mandata bo vlada izvedla referendum o tem velikem projektu.

Kumer je napovedal kavcijski sistem za določene vrste odpadkov do leta 2026. Poskrbeti pa bo treba tudi za energetsko izrabo odpadkov in blata čistilnih naprav.

 ?? Foto Blaž Samec ?? Javni potniški promet je hrbtenica čistejšega prometa, je prepričan kandidat Bojan Kumer.
Foto Blaž Samec Javni potniški promet je hrbtenica čistejšega prometa, je prepričan kandidat Bojan Kumer.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia