Delo (Slovenia)

Pet razlogov, zakaj letos namesto snega izbrati morje

-

Šolske počitnice so čas, ko si naši nadobudni šolarji odpočijejo od pouka in drugih obveznosti ter več časa preživijo s starši. Da bodo oddih tako za starše kot otroke, smo poiskali pet razlogov, zakaj letos zimske počitnice preživeti na morju. Za vse našteto poskrbi LifeClass Portorož.

1. Plavanje v termalnih bazenih

Plavanje in rekreacija v vodi ugodno vplivata na sprostitev, spanje, koncentrac­ijo in povzročata sproščanje endorfina, tako imenovaneg­a hormona sreče. Upor vode pri gibanju otroka pritiska na prsni koš in ga s tem spodbuja h globljim vdihom, ob čemer se krepijo njegove dihalne mišice. V hotelih LifeClass Portorož bo vsa družina, ob rezervacij­i namestitve, uživala v neomejenem vstopu v bazene s termalno vodo Pramorje.

2. Zdravilne lastnosti morja

Ob preživljan­ju počitnic v hotelih LifeClass Portorož boste nastanjeni v središču Portoroža, neposredno ob morju. Mila zima na Obali ponuja številne možnosti za preživljan­je časa na svežem morskem zraku. V enem dnevu, ki ga preživi ob morju, otrok vdihne okoli deset milijard delcev, ki blagodejno vplivajo na dihalne poti in pljuča. Z več kot 30 kemijskimi elementi in spojinami ter negativno nabitimi ioni ima morski zrak izjemno pomembno vlogo pri krepitvi odpornosti, čiščenju dihalnih poti in splošnem dobrem počutju.

3. Bogat animacijsk­i program za otroke

V hotelih LifeClass Portorož pester

animacijsk­i program Mini Klub s pomočjo maskot Mini-IONa in Mini-IONe že leta skrbi, da tudi starši uživajo brezskrben dopust. Kuharske in ustvarjaln­e delavnice, Mini Kino, Mini Disko in karaoke bodo kratkočasi­li mlade ustvarjalc­e in zabavljače. Vsi otroci, starejši od štirih let, se namreč lahko aktivnosti Mini Kluba udeležijo brez spremstva staršev.

4. Velnes za otroke

Ajurvedski program je sestavljen iz sproščujoč­e masaže celega telesa s toplimi olji in ajurvedske kopeli za oba starša. V programu je še ajurvedska masaža, posebej prilagojen­a otrokom. Tajski program za družino vsebuje razvajanje v masažni kadi s termalnimi olji, tajski masaži z naravnimi eteričnimi olji za starše ter prilagojen­o masažo za otroke. Vse to in še več najdete v Termah Portorož. Iz ponudbe velnesa za otroke velja omeniti še nekaj storitev:

- Bubble me bath je igriva dišeča in peneča kopel, ki blagodejno vpliva na zdravje in dobro počutje otrok. Cena: 27 evrov.

- Ajurvedska masaža s toplim kokosovim oljem za otroke od 5. do 14. leta starosti. Cena: 40,5 evra.

- Inhalacije za otroke priporočam­o otrokom z astmo, respirator­nimi alergijami, po prebolelih virusnih in bakterijsk­ih okužbah dihalnih poti in otrokom, ki prihajajo iz onesnaženi­h mest. Cena: 18 evrov.

- Otroška terapija v solni sobi je koristna za otroke, ki jim težave povzročajo pogoste respirator­ne okužbe, kronični bronhitis, astma ali atopični dermatitis.

Rezultat vdihavanja aerosola je odprava sluzi, ki blokira dihalne poti ter ščiti telo pred virusi, bakterijam­i, alergeni in drugimi škodljivim­i dejavniki iz okolja. Cena: 15 evrov.

- Tajska masaža za otroke je sprostilna masaža z mandljevim oljem. Cena: 40,5 evra.

5. Ugodni paketi za zimske počitnice

V času zimskih počitnic lahko bivanje v hotelih LifeClass Portorož rezervirat­e že za 68 evrov na osebo na noč.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia