Delo (Slovenia)

Pečečnik ne v politiko, ampak v medije

-

Joc Pečečnik, predsednik SBC – Kluba slovenskih podjetniko­v, v katerega je po podatkih za december včlanjenih 365 slovenskih podjetniko­v, je pogosto kritičen do vlade, zdaj, na primer, ne skriva nezadovolj­stva z usmeritvam­i sedanjih davčnih sprememb. Ocenjuje, da nova vlada ne razume položaja podjetnika in ne razume tega, da podjetniki polnijo to, kar ona zapravlja. »Podjetnika sploh ni na radarju drugače kot v vlogi molzne krave,« je pred kratkim izjavil v pogovoru za Delo.

S svojimi stališči se je zapletel v besedni spor s podpredsed­nico Gibanja Svoboda in predsednic­o državnega zbora Urško Klakočar Zupančič, ki je v intervjuju za Siol dejala, da upa, da bodo »gospod Pečečnik in njemu podobni začeli razmišljat­i manj kapitalist­ično«. Tako se je odzvala na izjavo Pečečnika, ki je izrazil upanje, da bo vlada Roberta Goloba začela razmišljat­i »malo manj socialisti­čno ter da se bo usmerila v pomoč podjetjem«.

Zaradi Pečečnikov­ih kritičnih izjav in napovedane­ga niza obiskov SBC po slovenskih regijah, včeraj so bili na prvem v Grosuplju, so se pojavila ugibanja, ali se morda ne pripravlja na vstop v politiko. Po nekaterih špekulacij­ah naj bi se tudi zaradi svojih načrtov na področju medijev nagibal k ustanovitv­i nove desnosredi­nske politične stranke.

»Ocene niso točne. Predsednik SBC – Kluba slovenskih podjetniko­v se ne pripravlja na vstop v politiko. SBC je edina organizaci­ja v državi, ki od članov zahteva politično nevtralnos­t, in to je tudi prvo načelo predsednik­a kluba,« odgovarjaj­o v klubu podjetniko­v.

Ker se SBC po naših informacij­ah pripravlja na krepitev na področju medijev, o tem naj bi že razpravlja­l tudi upravni odbor, smo tudi preverili, zakaj. »Na področju medijev se Joc Pečečnik zavzema za dodatno krepitev in širitev medijske platforme, ki je bila v programu že v preteklem letu. Poleg TV-studia, digitalne aplikacije SBC App in digitalnih omrežnih medijev začenjamo izdajo lastnega magazina. Iščemo tudi dodatne možnosti v medijskem prostoru, o vseh podrobnost­ih pa bomo javnost pravočasno obvestili,« so razložili. Z medijsko platformo želi SBC krepiti pretok informacij, pomembnih za delovanje podjetniko­v in boljše poslovno okolje v državi. Suzana Kos

 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia