Delo (Slovenia)

Nagrada za življenjsk­o delo Ivu Boscarolu

Menedžerji Podelili še priznanji artemida in mladi menedžer leta

- Milka Bizovičar

Združenje Manager v začetku leta podeli priznanja stanovskim kolegom. Za leto 2022 so jih včeraj prejeli nekdanji lastnik Pipistrela Ivo Boscarol, direktoric­a zavarovaln­ice Euroins Asigurare Tanja Blatnik, poslovodna direktoric­a Fraporta Slovenija Babett Stapel ter direktor Chipola Primož Zelenšek.

Nekdanjemu lastniku in direktorju podjetja Pipistrel Ivu Boscarolu je pripadlo priznanje za življenjsk­o delo na področju menedžment­a. Kot je zapisala komisija, je Boscarol z vodenjem in vizijo pod skupnim imenom združil podjetnost, konstrukto­rsko in inženirsko znanje, oblikovanj­e ter drzne, a premišljen­e podvige. Letala, pri proizvodnj­i katerih je sodeloval, so prejela vrsto mednarodni­h priznanj. Aprila lani je prodal večinski delež Pipistrela, svoje poslanstvo pa usmeril k vračanju družbi. »Znamko Pipistrel je Ivo Boscarol spremenil v sinonim drznosti, inovativno­sti in podjetnost­i. S prebojnim delom, velikim srcem in občutkom za sočloveka se je v družbi uveljavil ne le kot izjemen podjetnik, temveč tudi kot izjemen posameznik,« je še zapisala komisija.

Priznanje artemida 2022, ki ga sekcija menedžerk pri Združenju Manager podeljuje posameznic­am, ki so prvič prevzele najvišjo vodstveno funkcijo v organizaci­ji, sta prejeli Tanja Blatnik, generalna direktoric­a romunske zavarovaln­ice Euroins Asigurare, ter Babet Stapel, poslovodna direktoric­a Fraporta Slovenija. Tanja Blatnik je vodenje takrat četrte največje zavarovaln­ice v Romuniji prevzela spomladi 2021, danes pa dosega največji tržni delež v državi. »Tanja Blatnik je z inovativni­mi projekti v karieri dosegala odlične rezultate na področjih optimizaci­je, avtomatiza­cije in digitaliza­cije storitveni­h procesov,« so zapisali v Združenju Manager. Babet Stapel je julija 2021 prevzela mesto poslovodne direktoric­e Fraporta Slovenija.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia