Delo (Slovenia)

Vse boljši Đoković skupaj z navijači zapel tudi mami

Tenis Na obzorju spektakula­ren iniš odprtega prvenstva Avstralije – Srb štiri od petih dvobojev dobil z izidom 3:0 – »ZDA pomembne za naš šport«

- Jernej Suhadolnik

V Avstraliji je vse pripravlje­no za šampionsko vrnitev Novaka Đokovića. Odlični srbski teniški as, ki je iz tekme v tekmo boljši, je na odlični poti proti novi lovoriki za grand slam, potem ko je kar štiri od petih dvobojev dobil z izidom 3:0 (6:1, 6:2, 6:4). Tudi Rus Andrej Rubljov ni imel resnih možnosti proti opazno motivirane­mu Đokoviću. Nole bo sprejel naslednji izziv v petek zjutraj, ko se bo udaril za inale z Američanom Tommyjem Paulom.

S 26. zaporedno zmago v Melbournu je ujel rekorderja Andreja Aggasija in si priigral že 44. polinale na turnirjih za grand slam, dva več je zbral le legendarni Roger Federer. Rubljov je padel po dveh urah in petih minutah igre. Je zrel za svoj 22. veliki slam, kolikor jih ima v vitrini rekorder Rafael Nadal?

»Lahko potrdim, da igram sijajno, počutim se res dobro. Niti izzivanja posameznih navijačev mi ne bodo prišla do živega niti kaj drugega. Lahko se le zahvalim svojemu izioterape­vtu Miljanu Amanoviću, ki mi vsak dan posebej obdela določen del telesa. Enkrat gre za sklepe, drugič za mišice. Danes ima rojstni dan, moja mati je praznovala včeraj, zato: 'Vse najboljše!'« je razkril Đoković in potem skupaj s polno Areno Lod Laver materi zapel tudi angleško čestitko Happy birthday to you!

Privlačni dvoboji Srba

Kaj pričakuje »Nole« od petkovega polinala? »Vem, kako igra Paul. Zelo je eksplozive­n, krasi ga sijajen backhand, ob tem ima res dober začetni udarec. ZDA so pomembne za naš šport, ta čas premore štiri do pet vrhunskih igralcev, ki trkajo na vrata top tenisa in to je lahko za vse nas le pozitivno. Veselim se petkovega dvoboja,« je zatrdil 35-letni Beograjčan z rezidenco v Monte Carlu. Letos je odigral deset dvobojev, pri tem pa ustvaril bilanco 10-0 in oddal le dva niza.

Polfinale OP Avstralije danes

Ribakina

Linette petek Đoković

Hačanov : : : :

Azarenka

Sabalenka

Paul

Tsitsipas * * ura še ni določena

Njegovi nastopi so vredni ogleda, njegovi navijači so glasni, kar je razumljivo, saj v Avstraliji živi številčna srbska diaspora. Potem ko so Avstralci lani Novaka Đokovića na – milo zapisano – nenavaden način izgnali iz države, ima ob letu osorej imenitno priložnost za »revanšo« z uradnimi organi. Do nedeljskeg­a inala je resda še dolga pot, Tommy Paul igra zanimiv tenis, »Nole« ga zagotovo ne bo podcenjeva­l. Nato pa ...

 ?? Foto Loren Elliott/Reuters ?? Andrej Rubljov je odličen igralec, toda ni bil kos tenisu, ki ga je prikazal vse boljši Novak Đoković.
Foto Loren Elliott/Reuters Andrej Rubljov je odličen igralec, toda ni bil kos tenisu, ki ga je prikazal vse boljši Novak Đoković.
 ?? Foto David Gray/AFP ?? Đoković še nikdar doslej ni izgubil v polinalu OP Avstralije, zato upa, da bo nadaljeval trend tudi v petek.
Foto David Gray/AFP Đoković še nikdar doslej ni izgubil v polinalu OP Avstralije, zato upa, da bo nadaljeval trend tudi v petek.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia