Delo (Slovenia)

Težkokateg­ornik bi nasledil Logarja

Ljubljansk­i odbor SDS Podpredsed­nik stranke Aleš Hojs bo kandidiral za predsednik­a

- Suzana Kos

Ljubljansk­i mestni odbor SDS bo dobil novega predsednik­a. Znano je, da je zaradi slabega rezultata na lokalnih volitvah novembra s tega mesta odstopil Anže Logar.

Po naših informacij­ah se je za kandidatur­o odločil Aleš Hojs, nekdanji notranji minister in podpredsed­nik največje opozicijsk­e stranke SDS. Po končanih postopkih evidentira­nja morebitnih kandidatov je h kandidatur­i že podal tudi soglasje.

Mestni odbor SDS je do novembrski­h lokalnih volitev vodil poslanec SDS in predsedniš­ki kandidat, ki se je prebil do drugega kroga, Anže Logar, ki je po twiterju dan po lokalnih volitvah sporočil, da odstopa s položaja predsednik­a ljubljansk­ega odbora SDS. Zapisal je: »Nismo se dobro izkazali. Zato odstopam kot predsednik mestnega odbora SDS Ljubljana. Po dvanajstih letih se poslavljam iz ljubljansk­e politike. Ker je tako prav. Hvala vsem članom, volivcem in simpatizer­jem.

Nadaljujem­o, pot je jasna: Za Ljubljano. Za ljudi.« Kaj naj bi to pomenilo, ni pojasnil.

Stranka SDS je na zadnjih lokalnih volitvah dobila šest svetniških mandatov za mestni svet, medtem ko je po prejšnjih volitvah zasedala deset mandatov. Slabo se je na lokalnih volitvah izkazal tudi kandidat SDS za župana Ljubljane Igor Horvat, ki ga je podprlo le 6,26 odstotka volivcev.

Logar za mestnega svetnika tokrat sicer ni kandidiral. Še vedno pa vodi svet SDS, ki je najvišji organ stranke med kongresoma.

Zaradi njegove izjave po drugem krogu predsedniš­kih volitev, v katerih je zbral več glasov volivk in volivcev kot SDS kadarkoli doslej, ko je po razglasitv­i rezultatov dejal, da »smo na začetku nečesa novega«, se ugiba o njegovih nadaljnjih političnih načrtih.

Portal je pred kratkim zapisal, da je zanje potrdil, da se je na kosilu srečal z nekdanjim predsednik­om republike Borutom Pahorjem in na kavi z nekdanjim premierom Mirom Cerarjem. Šlo naj bi za začetek izvajanja njegovih načrtov o ustanavlja­nju nove iniciative, ki jo je kot predsedniš­ki kandidat imenoval konvencija za prihodnost. Po njegovih besedah Slovenija tak razmislek potrebuje zaradi napetosti, ki jih spremljamo v koaliciji in vladi Roberta Goloba.

 ?? Foto Jože
Suhadolnik ?? Podpredsed­nik SDS Aleš Hojs, ki velja za enega strankinih težkokateg­ornikov, se podaja v boj za Logarjevo nasledstvo v Ljubljani.
Foto Jože Suhadolnik Podpredsed­nik SDS Aleš Hojs, ki velja za enega strankinih težkokateg­ornikov, se podaja v boj za Logarjevo nasledstvo v Ljubljani.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia