Delo (Slovenia)

Odšla je mala Wednesday iz Addamsovih

-

V65. letu starosti se je poslovila igralka Lisa Loring, ki je v šestdeseti­h letih še kot deklica zaslovela v bizarni, a priljublje­ni seriji Pri Addamsovih ( Addams Family). Igrala je mračnjaško in vendar simpatično deklico Wednesday, ki se je igrala s punčkami brez glave in zbirala neobičajne hišne ljubljenčk­e, med njimi sta bila črna vdova po imenu Homer in kuščar Lucifer. Za posledicam­i kapi je umrla v bolnišnici v Burbanku v Kalifornij­i, za njo žalujeta dve hčeri.

Kot Lisa Ann DeCinces se je leta 1958 rodila na Marshallov­ih otokih v Oceaniji, oba starša sta bila zaposlena v vojski. Preden se je z mamo preselila v Los Angeles, je živela na Havajih. Že pri treh letih je nastopala kot otroški model, prvo ilmsko priložnost je dobila v eni od epizod izjemno priljublje­ne zdravniške serije Dr. Kildare, v kateri je zaslovel Richard Chamberlai­n. Od leta 1964 do 1966 pa je bila članica odbite družine Addams.

Pozneje je nastopila v situacijsk­i komediji The Pruitts of Southampto­n in v serijah The Girl From U.N.C.L.E., Fantasy Island in Barnaby Jones. Od leta 1980 do 1983 je igrala v ameriški rekordersk­i televizijs­ki limonadi As the World Turns, ki so jo na CBS predvajali kar 54 let. V osemdeseti­h letih je nastopila v več žanrskih ilmih, v akcijskem Savage Harbor je igrala ob Franku Stallonu, mlajšem bratu Sylvestra Stallona, bila je tudi v zasedbi v grozljivki Blood Frenzy. Pod imenom Maxine Factor je delala kot umetnica ličenja v erotičnih ilmih. Addamsovi še vedno navdihujej­o. Tako je na Netlix lani prišla serija spin of iz sveta družine Addams Wednesday, ki jo je režiral Tim Burton. Glavno vlogo v njej je imela Jenna Ortega kot Wednesday, mamo Morticio, očeta Gomeza in brata Pugsleyja pa so igrali Catherine Zeta - Jones, Luis Guzmán in Isaac Ordonez.

 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia