Delo (Slovenia)

Dobil toliko sporočil, da jih je instagram izbrisal

Argentinsk­i nogometni as je priznal, da so ga na mundialu ponesla čustva – Pred vsako tekmo se je v postelji pogovoril z ženo

- Jan Krstovski

Dober mesec po inalu svetovnega nogometneg­a prvenstva so spomini iz Katarja še kako živi. Z največjim veseljem jih obujajo Argentinci, ki so po izvajanju enajstmetr­ovk na račun Francije osvojili svoj tretji naslov, v Lusailu pa je argentinsk­i kapetan Lionel Messi na svojem verjetno zadnjem mundialu vendarle zavzel svetovni prestol in bil izbran za najboljšeg­a posameznik­a turnirja. »Čutil sem, da Bog hrani en naslov zame. Mislim, da je čakal na pravi trenutek. Ne bi mogel izbrati boljšega, tako je bilo tudi z naslovom južnoameri­škega prvaka. Vsak dan se mu zahvaljuje­m za vse, kar mi je dal,« je za Urbana Play povedal Messi, ki je z Argentino leta 2021 v Braziliji postal prvak domače celine in prekinil urok velikih tekmovanj.

Sledila je selitev k Paris Saint-Germainu, kjer bo v tej sezoni poskušal osvojiti izmuzljivi naslov v ligi prvakov tudi s pomočjo Kyliana Mbappeja. Francoski as, prvi strelec SP v Katarju, je bil po porazu v inalu tarča zbadljivk Argentince­v, s svojim obnašanjem pa se denimo po zmagi nad Nizozemsko v četrtinalu ni izkazal niti Messi, ki je pred kamerami nahrulil napadalca Wouta Weghorsta.

»Nisem zadovoljen, ker sem mu rekel, da naj se pobere. Je pa res, da gre za trenutke visoke napetosti. Takšna podoba mi ni všeč, a se zgodi,« je nadaljeval Messi, ki s PSG še naprej ni prepričlji­v v domačem prvenstvu – Parižani so na zadnjih petih tekmah utrpeli dva poraza –, 14. februarja pa jih čaka prvi obračun osmine inala lige prvakov z Bayernom.

Messi priznava, da se z veseljem spominja trenutkov, ki jih je z družino preživel v Katarju. Poleg žene Antonelle so mu družbo delali še 10-letni hiago, 7-letni Mateo in 4-letni Ciro. »Po tekmi z Nizozemsko se je hiago celo zjokal, Mateo je računal, koliko točk potrebujem­o po uvodnem porazu s Savdsko

Nisem se mogel zadržati in poljubil pokal. To sem potreboval.

Lionel Messi

Arabijo, kar sploh ni bila naša najslabša tekma. Ciro pa še ne ve, kaj se dogaja,« je dodal Messi. »Z Antonello pred inalom nisva spreminjal­a rutine, tekme pred spanjem skoraj nisva omenjala. Spal sem zelo dobro. Skozi celotno prvenstvo sem bil zelo miren.

Diego je navijal

Messi je v inalu (3:3) zadel dvakrat, tako kot Mbappe (prispeval je hat-trick) pa je bil nato natančen tudi v »loteriji« enajstmetr­ovk, ko se je z obrambami izkazal argentinsk­i vratar Emiliano Martinez. Po odločilnem golu Gonzala Montiela je 35-letni Messi znameniti pokal poljubil že pred svečano podelitvij­o.

»Videl sem ga tam in nisem se mogel zadržati. Klical me je in govoril: 'Konec je. Pridi sem in me zgrabi, zdaj se me lahko dotakneš.' Poljubil sem ga. To sem potreboval,« je priznal Messi, čigar prve fotograije s pokalom so podrle vse rekorde na instagramu, ki očitno tudi ni bil pripravlje­n na takšen naval uporabniko­v. »Res nisem niti pomislil na to, da bi postal rekorder, je pa to dokaz, kako zelo so si me ljudje želeli videti s pokalom. Zelo težko je odgovarjat­i na toliko sporočil, instagram jih je v nekem trenutku začel brisati in številnih sploh nisem uspel prebrati. Bilo je noro,« je razkril Messi.

Dodal je, da je velika škoda, ker pokala za naslov svetovnega prvaka ni prejel iz rok velikana argentinsk­ega nogometa Diega Maradone. »Diego je od zgoraj navijal za nas skupaj s še veliko drugimi ljudmi, ki so me imeli radi in si želeli, da uspem. Dajali so nam moč,« je prepričan Messi.

 ?? ?? Fotograije Lionela Messija s pokalom za naslov svetovnega prvaka so podrle vse rekorde.
Fotograije Lionela Messija s pokalom za naslov svetovnega prvaka so podrle vse rekorde.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia